Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orolig presskonferens om akutkirurgin – anställda ifrågasätter informationen

Annons

Flera anställda på Sollefteå sjukhus deltog när Landstinget kallat till en presskonferens om Akutkirurgin på fredagen.

– Det här är ju första gången vi får chansen att möta Leif Israelsson och Nina Fållbäck Svensson på våran arbetsplats, sa en av de anställda.

Redan när presskonferensen inleddes klockan 09.30 på fredagen kom frågor från anställda som fick veta att presskonferensen var till för media och att anställda skulle informeras och få tillfälle att ställa sina frågor senare.

Trots det fortsatte anställda att ställa frågor och ifrågasätta delar av den information som meddelades av länsverksamhetschefen Leif Israelsson och sjukhusdirektör Nina Fållbäck Svensson.

Bland annat ifrågasattes varför media fick information om sommarstängningen före de anställda och varför personal inte fått tillfälle att möta länsverksamhetschefen och sjukhusdirektören tidigare.

Under en intervju efter presskonferensen sa Leif Israelsson att presskonferensen inte var första tillfället han mötte personal på Sollefteå sjukhus.

Läs också: Beskedet: Akutkirurgin i Sollefteå fortsatt stängd – kan öppna 20 november

Länsverksamhetschefen Leif Israelsson och sjukhusdirektör Nina Fållbäck Svensson på presskonferensen om akutkirurgin vid Sollefteå sjukhus.

Mer läsning