Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottlossning i Sollefteå efter nytt storbråk – en anhållen misstänkt för mordförsök

Artikel 1 av 3
Skottlossningen i Sollefteå
Visa alla artiklar

Strax innan midnatt natten mot söndag ska 15-20 personer ha hamnat i bråk i Sollefteå.
I samband med bråket ska en person ha dragit fram ett skjutvapen och hotat personerna med.
– Man har avlossat ett skott, men ingen ska ha blivit träffad, säger Stefan Sundberg på polisen.

Annons

Bråket ska ha inträffat vid 23.44 på lördagskvällen på en stor parkeringsplats utanför en mataffär i Sollefteå. Polisen var under natten förtegen kring händelsen och ville inte närmare gå in på vad som hänt mer än att det handlade om ett grovt brott och att man jobbade med det under natten.

För Plus-kunder: Oroligt efter skottlossningen i Sollefteå: "Obehagligt att det kommer så nära"

Under söndagsmorgonen kunde polisen berätta att det handlade om ett större bråk med 15-20 inblandade personer.

– Det har uppstått en ordväxling mellan personerna och i samband med det ska personerna ha blivit hotade med ett skjutvapen, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

För Plus-kunder: Kommunalrådet efter skottlossningen: "Det är en ny situation för Sollefteå"

En man i 25-årsåldern är gripen misstänkt för mordförsök, grovt vapenbrott och grovt olaga hot mot grupp.

Mannen ska ha tagit fram skjutvapnet i samband med bråket och riktat det mot en grupp människor. Mannen ska sedan ha skjutit ett skott upp i luften och när han skulle ladda om övermannades han av personerna som var på platsen.

– Det här har genererat i en hel del arbete på plats där man hållit förhör och tagit saker i beslag. Polisen har även gjort husrannsakan i en bil som den misstänkte ska ha färdats i och man har också gjort husrannsakan i mannens bostad, säger Stefan Sundberg.

Platsen har spärrats av under natten.

En man i 40-årsåldern greps även misstänkt för hets mot folkgrupp.

– Han fick gå efter förhör, men han är fortfarande misstänkt för brott. Han ska ha uttryckt någon form av missaktning mot personer av en annan etnicitet, så att de ska ha känt sig kränkt på något sätt, säger Stefan Sundberg.

Polisen ska ha spärrat av platsen för att göra en teknisk undersökning.

– Vi har spärrat av och har kriminaltekniker på väg som ska göra en brottsplatsundersökning, säger Stefan Sundberg.

Senast i fredags berättade Allehanda.se om att det har inträffat flera grova brott som rån, narkotikabrott och ett stort bråk i en livsmedelsaffär den senaste tiden i Sollefteå. Enligt polisen är brottsstatistiken totalt sett ganska oförändrad i Sollefteåområdet:

– Men det är väl så att det inträffat mer uppmärksammade grejer, sa B-O Lundberg, förundersökningsledare i Sollefteå, då.

Under söndagseftermiddagen hade man hållit förhör med den misstänkte mannen och jouråklagare hade fattat beslut om att anhålla mannen.

– Han anhölls misstänkt för grovt olaga hot mot grupp, grovt vapenbrott och mordförsök, men det är väl de två första som kommer att vara mest relevanta, säger Stefan Sundberg.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film eller bild? Kontakta Allehanda.se via telefon: 0660-29 55 00, e-post: tips@allehanda.se eller använd Tipsa-tjänsten. För att skicka mms/sms: skriv Allehanda följt av ditt tips till 72 023.

Alla artiklar i
Skottlossningen i Sollefteå
Annons