Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteås oppositionsråd har inga besked om Safaees framtid: "Kommunledningen måste ena sig"

Sollefteå kommuns oppositionsråd Bengt Sörlin (M) vill inte ge något besked om han tycker att kommunens kommunikationsstrateg Majed Safaee kan sitta kvar på sin tjänst när han nu erkänt grovt förtal.

Annons

Majed Safaee erkänner grovt förtal på Sörlins partikamrat Per Wahlberg (M), oppositionsråd i Landstinget Väsernorrland.

Sollefteås oppositionsråd Bengt Sörlin (M) vill inte ge några kommentarer om han tycker att Majed Safaee kan sitta kvar på sin tjänst som kommunikationsstrateg när han nu erkänt grovt förtal.

Kan Safaee sitta kvar som kommunikationsstrateg i Sollefteå kommun?

– Det där är en sak där jag måste sätta mig ner och prata med kommunalrådet Elisabet Lassen och kommunchefen Thomas Alsfjell. Jag måste först se en dom och så vidare, så det kan man inte föregå. Det här vill jag inte uttala mig om, säger Bengt Sörlin.

Läs också: Kommunikationsstrateg i Sollefteå erkänner förtal

Men är det möjligt att ha kvar en kommunikationsstrateg som erkänner grovt förtal av landstingets oppositionsråd?

– Helt klart är det bekymmersamt om han har erkänt, men jag vill inte föregå någonting utan här måste kommunledningen ena sig, säger Sörlin.

Läs också: Sollefteås kommunikationsstrateg Majed Safaee misstänks för grovt förtal av landstingets oppositionsråd

Du kan inte ens säga vad du tycker i den här frågan?

– Nej, nu har Safaee erkänt och det är bra att han har sagt som det är, men det är tråkigt att han har gjort det. Jag vill diskutera med kommunledningen först innan jag vet vad vi ska vidta för åtgärder, säger Sörlin.

Till Sveriges radip P4 Västernorrland säger kommunchef Tomas Alsfjell att man känt till åtalet sedan tidigare och att man upplever det som förvånande. Han är dock avvaktande till om det kommer påverka Safaees tjänst.

– Innan jag tar ställning till det vill jag ta del utav domen. Jag vill läsa domen, och underlaget och motiveringen, säger han till Sveriges radio P4 Västernorrland.

Han menar att Majed Safaee gjort sig skyldig till förtal i egenskap av privatperson och att det inte har koppling till hans tjänst inom kommunen.

– Det gäller att hålla isär. Det här är något som Majed har gjort i egenskap av privatperson. Det är inte Majed i egenskap av anställd hos oss i Sollefteå kommun, säger han till P4 Västernorrland.

Mer läsning

Annons