Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsbo tar över Hanssons loge: "Här ska vara dans – ingenting annat"

Anrika Hanssons loge utanför Långsele har fått en ny ägare. Från och med i sommar både ägs och drivs dansstället av Peter Smeds från Sundsvall.

Annons

Långsele AIF har en längre tid funderat på att sälja. Ryktet nådde den dansintresserade Smeds och i höstas blev allt klart.

- Jag var faktiskt på semester i Thailand och låg på en luftmadras i vattnet när vi kom överens, säger han.

Smeds kommer ursprungligen från Sundsvall. Efter 30 år i Hudisvall flyttade han vid årsskiftet hem till Sundsvall igen. Att driva ett dansställe 11 mil hemifrån tycker han inte är något problem.

- Det här är ett sådant fint och bra ställe ställe, här ska det var dans. Jag har själv varit här i 15 år och dansat, säger Peter Smeds.

Peter Smeds är Hanssons loges nye ägare

Som ni kanske förstår brinner Smeds för dans. Han har många kontakter och var aktiv som arrangör även i Hudiksvall. Hanssons loge har haft en svacka en tid. Men Smeds ambition är att få fart igen.

I sommar blir det fyra lördagsdanser, premiär ikväll, den 28 maj, till Martinez. I övrigt kommer Expanders den 11 juni, Drifters 16 juli och final på lördagsdanserna blir det med Finix, Voyage den 20 augusti.

- Jag var sent ute för att boka orkestrar eftersom jag inte kunde börja innan köpet var klart. Men redan nästa sommar hoppas jag kunna ha mellan åtta och tio lördagsdanser, säger han.

Dessutom blir motionsdanserna på onsdagar kvar och Smeds har andra planer också. Höstmarknad, mindre arrangemang och andra tillställningar ingår i planerna.

Sedan i våras har Peter tillbringat många timmar på Logen. Det målas, fejas och snyggas till. Och den påbörjade uppsnyggningen och upprustningen fortsätter.

-Jag skulle vilja ha gjort mer, men jag gör så mycket jag hinner, säger han.

Korv säljs naturligtvis på en klassisk dansbana

Att leva på att äga ett dasställe tror inte Peter Smeds på. Han ser det mer som en hobbyverksamhet som han kan få att gå runt och till och med någar kronor över som kan investeras i anläggningen.

Tror du att danspubliken finns kvar nu när du drar igång igen?

- Ja det tror jag. Reseponsen sedan jag tog över har varit väldigt positiv. Det ska vara dans på Hanssons loge, ingen loppis eller någon annan verksamhet och många i trakten är glada över att jag fortsätter.

Läs också: Publiktapp för Hanssons Loge.

Läs också: Ny arendator på Hanssons loge.

Mer läsning