Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Som villaägare är det vår skyldighet att se till att sotarna kan sköta sitt jobb

Replik på Varför lägga en brandsyn för villor denna snörika vinter? ST 21/3.

Dessa fantastiska människor jobbar året runt oavsett väder och vind, gör ett fantastiskt jobb som gör att vi som villaägare minimerar risken för att våra hus drabbas av eldsvåda och brinner ner. Som villaägare är det min skyldighet enligt lag att se till att de kan utföra sina uppdrag och även om jag har dålig ekonomi, dålig ork eller annat måste jag, om inte annat, för min egen säkerhet på något vis lösa detta.

Till saken hör är att det klart och tydligt på den avisering vi får står angivet att en extra avgift tillkommer om man av- eller ombokar aviserad tid.

Dessa människor utför ett otroligt viktigt jobb, klagar inte på vädret och följer gällande lagar och regler. Klaga heller inte på de som sitter på kontoret och följer de direktiv som de måste följa.

Mer finns att läsa på hemsidan för räddningstjänsten och kommunen vilka direktiv sotningsdistrikten är skyldiga att följa. Beröm till alla sotare och brandskyddskontrollanter som jobbar i ur och skur!

Villaägare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel