Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarträningen hjälpte inte för Alnö

Bottenlaget Alnö har ägnat sommaren åt att träna ikapp övriga lag. Det räckte inte mot strecklaget Gottne som vann med 0–2.
– Vi står upp på ett helt annat sätt än tidigare, säger tränaren Håkan Johansson.

Säsongen har varit tung för Alnö som bara mäktat med två vinster under våren. När höstsäsongen startade kom lagets tionde förlust trots hemmaplan mot Gottne.

Gästerna spelade rappt och aggressivt med en hög press, vilket störde Alnö. Under sommaren har laget fokuserat på fysisk träning, vilket man saknat tidigare.

– Detta måste vara det snabbaste och mest intensiva laget på att sätta press vi har mött. Grabbarna orkar på ett mycket bättre sätt en tidigare genomföra 90 minuter utan att falla igenom. Vi hamnar tyvärr lite för ofta i tidsbrist deras intensiva press, säger tränaren Håkan Johansson.

Gottne missade en straff efter några minuter och Alnö höll upp spelet väl. Sedan dröjde det en dryg timme innan nollan sprack då Demir Avdic höll sig framme på en hörna.

Sex minuter senare kom 0–2 från Emir Ragipovic, vilket också blev slutresultatet.

– Vi får ta med oss det positiva från denna match och jobba vidare på passningskvalitet och förbättrat bolltempo. Men jag tycker vi möter ett bra lag i dag som dessutom är förstärkt med flera spelare. Vi står upp på ett helt annat sätt än tidigare, säger Johansson.

Han väljer att lyfta fram försvararna Per Axelsson och Viktor Amund som gjorde en mycket bra match tillsammans med målvakten Joakim Grannas.