Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söråker föll i tät första SM-kvartsfinal mot Västerås: "Hoppet är inte ute"

Det är uppförsbacke för Söråker efter förlusten i SM-kvartsfinalen på fredagskvällen (2–4) hemma mot Västerås.
Nu måste laget vinna i returen på söndag.
– Hoppet är inte ute, säger Eleonore Persson, tränare i Söråker.

Det blev som väntat en jämn och tät drabbning i det första mötet mellan Söråker och Västerås i kvartsfinalspelet som avgjordes i ett svårspelat snöoväder på Söråkers IP.

Till hemmalagets förtret var det gästerna som skulle dra det längsta strået och skaffa sig en klar fördel efter 2–4 inför returmötet i Västerås.

Fyra av målen i matchen tillkom redan under den första kvarten när Söråker kvitterade gästernas ledning två gånger om. Därefter dröjde det en bra bit in i andra halvlek innan matchen skulle avgöras.

Det var hemmalaget som höll i bollen och förde spelet, medan ett fysiskt Västerås spelade tufft och drog på sig gott om utvisningsminuter.

– Vi har bud på att avgöra flera gånger. Vi har skott i ribban och är nära, men vi sätter inte chanserna och då vinner man inte. Vi har inte haft stolpe in den här säsongen, konstaterar Eleonore Persson.

För som det så ofta blir när det ena laget pressar på framåt, men inte utnyttjar lägena som uppstår så var det i stället Västerås som återigen tog ledningen.

I Söråkers kvitteringsjakt åkte laget sedan på ytterligare ett baklängesmål till 2–4. Ett blytungt mål som kan få stor betydelse när dubbelmötet ska summeras.

– Vi gör en jättebra match spelmässigt och vi hade lägena att göra mål. Det finns inga bortförklaringar, säger Eleonore Persson.

– Det är ju såklart en stor besvikelse efteråt när man är så nära. Det är ju vinna eller försvinna.

Trots besvikelsen kan Söråker trots allt resa ner till returmötet med vetskapen om att man är fullt kapabla att skapa tillräckligt med chanser för att vända på underläget.

– Hoppet är inte ute. Vi får ta och smälta den här förlusten nu, men sedan tar vi nya tag.