Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söråker ständigt steget efter

Unga, oerfarna Söråker mot Selånger som har allsvenska ambitioner.

I sju minuter och 25 sekunder höll hemmalaget tätt. Sedan trillade målen in med mycket jämna mellanrum.

– Vi låter det rinna iväg för mycket, säger hemmatränaren Göran Ålund efter det mindre smickrande slutresultatet 0–19.

Söråker tappade sex seniorer och fyllde på med purunga spelare från de egna leden. Talanger med framtiden för sig, kryddat med ett par herrar av äldre årsmodell.

– Bortsett från några fossila inslag har vi en snittålder på 18 ungefär, säger Ålund.

En av de rutinerade rävarna var Mikael Oskarsson som drog på sig Söråkers röda tröja kvällen till ära.

– Det är alltid kul att spela bandy, de var lite kort om folk så jag hjälpte till i dag, säger Oskarsson som inte har tempot från fornstora dagar men väl pondusen.

Du var inte riktigt alert i defensiven vid 0–13?

– Haha, jag var nog lite trött då.

Selånger har inlett med tre raka segrar och är obesegrade tillsammans med huvudkonkurrenten Borlänge.

– Första var sådär, vi äger den men får inte till det fullt ut. Vi pratade om att vi skulle ha mer tålamod och mer fart och det hade vi i andra, det är så vi vill spela, säger Ålunds kollega i Selånger, Lennart Högberg.

Efter paus rasslade det i Söråkersnätet gång efter annan. Det var långskott, det var genomåkningar och det var klapp-klapp-spel. Till slut lyckades även Selånger pricka in en hörna. Vid ställningen 14–0.

– Vi får det att funka på träning, men på match får vi inte hörnorna på mål. Hoppas det blir en islossning nu, säger Högberg.

Victor Östlund hade en svettig afton i Söråkers mål och tvingades släppa 19 bollar förbi sig, men bra många räddningar och parader hann det bli däremellan.

I Selånger hade Jesper Bergelin en lugnare afton.

– Jag är nöjd med att hålla nolla för andra matchen i rad, säger han.

Söråker Bandy–Selånger Bandy 0–19 (0–7)

Målen: 0–1 (8) Peter Hansson, 0–2 (13) Henrik Leyonberg (Mikael Gustavsson), 0–3 (19) Fredrik Hansson (Tobias Sjödin), 0–4 (27) Fredrik Hansson (Erik Öckerstedt), 0–5 (29) Mattias Woxberg, 0–6 (36) Mattias Woxberg, straff, 0–7 (45) Fredrik Hansson, 0–8 (46) Filip Nyberg, 0–9 (53) Fredrik Hansson (Peter Hansson), 0–10 (57) Henrik Leyonberg (Mattias Woxberg), 0–11 (59) Mattias Woxberg, 0–12 (60) Tobias Sjödin (Peter Hansson), 0–13 (64) Erik Bergström (Andreas Wilsson), 0–14 (65) Jens Jonsson (Mattias Woxberg), 0–15 (69) Peter Hansson (Henrik Leyonberg), 0–16 (73) Tobias Sjödin (Henrik Leyonberg), 0–17 (81) Mattias Woxberg (Tobias Sjödin), 0–18 (83) Tobias Sjödin, 0–19 (86) Filip Nyberg (Mattias Woxberg).

Utvisningar, Söråker: 2x10.

Domare: Sune Eriksson.

Publik: 157.