Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söråker vände och vann derbyt: "Vårt anfall är magiskt!"

Gästande Söråker knep alla poängen när publiken på Gärdehov bjöds på ett svängigt bandyderby med vackra mål och heta känslor. Skyttekungen Filip Nyberg stod för fem av målen när hans Söråker vann med 8–6.

Det började minst sagt bra för hemmalaget Selånger. Efter endast åtta minuters spel hade man redan hunnit pricka in tre mål. Två av dessa sköts in av en Karl Högberg i storform. 2–0-målet kom till efter att Selånger blockade ett frislag och Högberg lyckades kontrade in ett friläge. 3–0 satte han minuten efter. Den inledande kvarten var enormt händelserik och de 253 åskådarna fick se en tuff kamp med riktig derbykänsla.

– Vi lyckas verkligen chocka dem inledningsvis, men sen kommer de tillbaka och gör en mycket bra insats. De är effektiva på sina chanser och bollen studsade lite deras väg i dag, säger Selångers tränare Simon Hansson.

23 minuter in i matchen tryckte Söråkers Filip Nyberg in en första reducering på hörna. Trots att Selånger pangade in 4–1 en stund senare kom Nybergs mål att bli ett första steg i en otrolig vändning för de rödklädda gästerna. Precis innan halvtid hade de jämnat ut till 4–4, och direkt i andra halvleken kom även 4–5-målet. Selånger försökte komma tillbaka och hade ett flertal vassa lägen, men bortalaget lyckades hålla undan och tog en historisk seger. Den första vinsten i modern tid mot konkurrenterna i blått.

– Det är otroligt härligt. Inför säsongen förväntade vi oss inte att vi skulle kriga i toppen av tabellen, men det är många i truppen som har utvecklats fruktansvärt mycket i år. Vårt anfall är magiskt, och försvarsspelet sitter minst lika bra. Det är därför vi vinner i dag. Vi spelar hårt och går verkligen in för att kriga till oss poäng, säger Söråkers tränare Kåre Öberg.

Värt att notera är att blott 15 år unga Teodor Stenshagen debuterade för SSK under matchen. Tränare Hansson hyllade honom för en "lugn och stabil premiär". Nu väntar kval upp till Allsvenskan för redan klara seriesegrarna Selånger. Vilka man får möta avgörs på lördag.