Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söråker vann med 25 mål: "Längesedan man gjorde såhär många mål"

Söråker Bandy krossade Haparanda med 28–3.
Då gjorde Bollnässonen Joakim Hedberg tio mål och fyra assists.
– Det var längesedan man gjorde såhär många mål, säger han.

Annons

Ettan kom, tvåan kom, trean kom och 28:an kom så småningom.

Den ramsan kunde Söråkerssupportrarna nynna på när de lämnade idrottsplatsen efter att ha bevittnat lagets kross av Haparanda i division I.

Redan i halvtid stod det hela 17–0 till hemmalaget och ytterligare 45 minuter senare gick det att läsa 28–3 på resultattavlan.

– Det blev lite väl mycket i dag, men så är det ibland. De har ett väldigt ungt lag och tanken är väl att de ska vara med för att se och lära. Men jag vet inte hur mycket de lär sig av att åka runt och få stryk med såhär pass mycket, säger Joakim Hedberg.

Och Hedberg var i allra högsta grad inblandad i krossen.

Från hans klubba kom det nämligen tio mål och fyra assists.

– Det var väl längesedan man gjorde så mycket mål och assists. Jag är rätt så delaktig i vårt spel och sådana här dagar blir det ju att jag kommer till mycket lägen. Och i dag bart det så att det blev mycket mål och assists, så det var väl kul.

Har du varit med om en sådan här match tidigare?

– Jag sa till grabbarna i halvtid att jag varit med om att slå Söråker med 30–0 med Bollnäs juniorlag och då gjorde jag 20 mål. Så jag sa att det vore kul om vi kommer upp mot 30 mål. Men vi hade bestämt oss för att hålla nollan också, så det var lite tråkigt, men det var i alla fall inget spelmål.

Tätt bakom Hedberg som poängbäst i hemmalaget fanns lagkaptenen Filip Nyberg som stod för nio mål och fyra framspelningar för 13 poäng medan Ljusdalssonen Tobias Lindkvist (tidigare Olsson) gjorde ett mål på egen hand och spelade fram till ytterligare tolv.

Totalt stod trion alltså för 40 poäng i matchen.

– Vi tre är väl högst delaktiga i vårt spel i vanliga fall och brukar producera i övriga matcher också, men i dag var det lite mer än vanligt., säger Hedberg.

Förutom krossen var det fler resultat som gladde Söråkerslaget under söndagen.

Serieledarna Selånger, som inför söndagens omgång var obesegrade efter nio matcher, förlorade nämligen med 2–3 mot Broberg/Söderhamn.

Det gör att Söråker nu bara är två poäng bakom i tabellen.

– Det var lite oväntat att de gick på plumpen. Vi mötte Broberg i onsdags och kände att vi hade full kontroll på hela matchen, så jag är lite förvånad att det inte mäktade med ett bättre resultat än så, säger Joakim Hedberg och fortsätter:

– Det blir intressant inför avslutningen. Vi har Selånger i två matcher och har det i egna händer om seriesegern, det hade vi egentligen inte tidigare. Då hade det handlat om målskillnad, men nu är det öppet.

såhär