Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söråkers tränare om målvaktskrisen: "Läget är väldigt oroligt"

Nu är bandysäsongen i gång, men Söråker står fortfarande utan någon målvakt.
Något som minst sagt oroar tränaren Ellen Persson.
– Det ser ju inte så ljust ut, men vi måste förhålla oss till läget helt enkelt, säger hon.

Lagets enda målvakt är långtidsskadad, vilket innebär att laget står utan målvakt. Under premiärmatchen ryckte den annars fotbollsspelande Emma Holmgren in.

– Vi har gjort upp med både henne och Elin Bäckström att de kan hoppa in under säsongen. Men båda spelar fotboll och har sina scheman att ta hänsyn till, säger hon.

Under nästa veckas match mot Västerås hittar vi varken Holmgren eller Bäckström framför mål. i stället gör en gammal spelare, Linnea Björk, comeback.

Läs också: Målvaktsfrågan gäckar Söråkers IF inför bandysäsongen

– Linnea har lovat att ställa upp och det känns jätteskönt, säger Ellen Persson.

Hon säger att det är jobbigt att inte veta vem som kan stå från match till match.

– Läget är så klart väldigt oroligt, men vi känner till problemet och det gäller helt enkelt att försöka gilla läget och förhålla sig till situationen, säger hon.

Jobbet med att försöka hitta någon som kan stå under matcherna pågår hela tiden.

– Tyvärr växer de ju inte på träd. Hjärnan går på högvarv hela tiden och jag tänker hela tiden på om det finns några fotbollsspelare som är duktiga på skridskor som kanske kan stå några matcher, säger hon.