Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söråkers världsmästare vill slå ut Västerås: "Det blir alltid fysiska matcher"

Drömmen och målet är en semifinal.
Då krävs det seger i kvarten mot Västerås.
På fredagen inleder Söråker SM-slutspelet på hemmaisen.
– De har tre spelare som håller riktigt hög klass, säger Söråkers nyblivna världsmästare Malin Persson.

Efter VM-guldet i USA gick Malin Persson en förkylning och på torsdagen gjorde hon egentligen sin första riktiga träning efter hemkomsten.

– Jag var ju lite krasslig inför VM också och det gick ju bra, säger Persson.

Läs även: Efter VM-guldet – så hyllades hjälten på nya jobbet

Med lite distans till världsmästerskapet konstaterar hon.

– Det har varit lite svårt att smälta. Samtidigt kändes det bara som att man var i väg och spelade några matcher. Självklart fick man en boost, men jag vet inte om jag fick för höga förväntningar på mig själv efteråt för jag var inte bra i vår senaste match mot Hammarby.

Malin Persson syftar på den sista grundseriematchen i söndags där Söråker förlorade med 3–5.

– Som vi spelade då kan vi inte spela nu, då har vi inte en chans, säger Persson.

Nu väntar grundseriens tabelltrea Västerås i ett dubbelmöte i SM-kvartsfinalen. Söråker inleder hemma på fredagen och returen spelas på söndag i Västerås.

– Det kommer att bli väldigt roliga matcher. Vi har vunnit var sin match mot varandra i vinter och det blir alltid fysiska matcher, det gillar jag, säger Malin Persson.

Västerås vann med 4–3 i november, Söråker stod som segrare efter 2–1 i januari.

– Det känns bra. De har tre spelare (Riina Ellonen, Linda Lohiniva, Matilda Plan) som håller riktigt hög klass så det gäller för oss att vara bra defensivt och ta vara på de chanser som vi får framåt.

Drömscenariot?

– Att vi vinner den här matchen först och främst och att vi sedan tar en uddamålsseger på bortaplan, säger Malin Persson.