Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söråkersbo fortsatte köra bil utan körkort – sista gången med alkohol i kroppen

En man i 45-årsåldern misstänks för grovt rattfylleri samt grov olovlig körning efter en trafikkontroll i Söråker.

Under torsdagseftermiddagen utförde polisen trafikkontroller i Söråker, Timrå kommun.

Vid klockan halv tre på eftermiddagen stoppade polisen en bil och personen vid ratten blåste positivt i polisens sållningsinstrument.

Han blev därför tvungen att följa med polisen till polistationen för att utföra ett utandningsprov. Resultatet som visades gör att han nu är skäligen misstänkt för grovt rattfylleri.

Senare uppdagades dessutom att mannen, som är boende i Söråker, inte har något körkort, och trots det har han vid upprepade tillfällen kört bil. Därför misstänks han nu även för grov olovlig körning.

Bilen togs i beslag av polisen.

– Vid upprepade trafikförseelser som är grova kan polisen besluta att skrota bilen för att minska att personen återfaller i brottslighet. Vi ska nu begära en värdering på den och om inte uppskattat värde är mer än cirka 9 000 kronor, så kommer vi att göra så, säger Henrik Blusi, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Medelpad.