Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söråkersfolkan livesänder TED talk från Vancouver

Den 16 februari kan man gå till Folkets hus och se världens första livesända TED talk.

– Det har ju aldrig visats någon annanstans än på You tube. För första gången görs det live, och vi får vara med på premiärkvällen i Vancouver. Det är jättekul att vara med på, säger Christina Thonman.

Temat är Our tomorrow -vår framtid. Två av talarna för kvällen är 10-åriga författaren Ishita Katyal och entreprenören, uppfinnaren och författaren Astro Teller som ansvarar för Googles tankesmedja X.

Ted talk är ett format där världsberömda tänkare håller en 18 minuter lång föreläsning om sina specialkunskaper. Tidigare stora Ted Talks är framförda av bland andra Bill Gates, Bill Clinton och Richard Dawkins.

Bland de 20 mest delade talen på videokanalen You tube finns svenske professorn i internationell hälsa, Hans Rosling, med sitt bidrag där han talar om den globala hälsans utveckling.