Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söråkersstjärnan Malin Persson världsmästare – hyllas av förbundskaptenen efter finalen

Söråkerstjärnan Malin Persson är världsmästare.
– Hon var ett ständigt orosmoment för det ryska försvaret, berömmer förbundskaptenen Anna Jepson.
Sverige vann finalen mot Ryssland, 1–0, i bandy-VM i USA natten mot måndagen.
– Det är fantastiskt roligt, säger Malin Persson.

Annons

Söråkersprofilen Malin Persson och Sveriges damer följde upp segern mot Ryssland från gruppspelet som man vann med 3–2 (ett av målen kom från Persson) i VM-finalen natten mot måndagen. Matchen avgjordes på en straff i finalen efter 16 minuter i första halvlek.

Efteråt hyllades Malin Persson från flera håll. Förbundskaptenen Anna Jepson kunde konstatera att det var en mycket tuff final med mycket kamp ute på isen.

– Det var många utvisningar för båda lagen. En som verkligen såg till att vi fick med oss många utvisningar var Malin Persson från Söråker. Hon var ett ständigt orosmoment för det ryska försvaret, säger Jepson.

Matchhjälten och straffskytten Hanna Brusberg säger till TT att resultatet helt klart var en laginsats men vill framhålla lagets yngsta spelare, Malin Persson, som en stor tillgång:

– Hon har gjort fantastiskt bra matcher hela turneringen och har varit avgörande även i finalen. Hon vågar satsa allt och var nog den spelare som ryssarna hade mest problem med och som nog ledde fram till att vi vann matchen till slut, säger Brusberg.

Tidigare under söndagen så kunde Sverige enkelt vinna över Kanada i semifinalen med 7–0 och Malin Persson gjorde två av målen då.

Senast Sverige blev världsmästare var 2012 och även då var det Ryssland man slog i finalen.

Matchen slutade 00.32 natten mot måndag svensk tid. Efter slutsignalen samlades damerna i en stor hög på isen och kramade om varandra.

– Det var en jämn match med mycket spel på mittplanen. Jag tycker ändå att vi hade flest chanser, men svårt att få in bollarna, säger Malin Persson.

Guldlaget firade VM-guldet under måndagen och sedan blir det hemresa och man räknar med att landa klockan 10.20 på Arlanda under tisdagen. Malin Persson väntas komma hem till Söråker under tisdagseftermiddagen.

– Det var två lag som verkligen ville vinna, men vi var bäst för dagen. Det är fantastiskt roligt att få vara med det här laget på och vid sidan av planen, säger Malin Persson.

Världsmästaren.