Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Soreption landar på hemmaplan efter USA-turné

Efter hårt turnerande i USA gör Sundsvallsdödsarna Soreption ett gig på Pipeline med genrekamraterna Deathbreed och Terminal Function.

Annons

Det var ett tag sedan Soreption spelade på Pipeline. På lördagskvällen är det dags och med sig under kvällen har de Deathbreed och Terminal Function.

– Det var nog vid releasegiget för "Deterioration of minds", om jag inte missminner mig, så vi tyckte det var dags. Den här spelningen blir som ett avslut på ett ganska intensivt turnéår för vår del.

Vad har USA-turnén gett er som band?

– Det är nog för tidigt att säga. Men om man ser på vad vi gjort i år, 76 spelningar i USA uppdelade på tre turnéer. Vi har spelat med Cannibal Corpse, Cattle Decapitation, Origin, Krisiun, Cryptopsy och Aeon. Det är klart att vi har fått erfarenhet som inte går att få någon annan stans men framför allt så har vi fått komma ut och spela för både gamla och nya fans.

Hur ska det bli att spela med Deathbreed och Terminal Function?

– Det ska bli väldigt roligt. Var länge sedan vi spelade med Deathbreed, senast på vår Europaturné för ett gäng år sedan. Terminal Function är Mikaels (bas) andra band så han ska spela två gånger under kvällen.

Bjuder ni på nytt material?

– Vi kommer bjuda på ett brett material och spela låtar som vi inte alltid spelar live. Men vi har en annan överraskning att bjuda på som inte har med nya låtar att göra.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter