Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sosseriet är något att vara stolt över – låt er inte luras av SD

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Jag har egentligen lovat mig själv en viktig sak, att inte dela åsikter och händelser som SD gör under sin valkampanj. Främst för att jag hellre lyfter våra egna vallöften, men i och med bifogad bild finns något att säga.

1. Vi som tillhör arbetarklassen har splittrats och en del funderar på att lägga sin röst på SD. Här har ni ett direkt bevis på att SD befinner sig på den högra skalan av politiken.

"Sverigedemokraterna är socialister med en bättre/mer ansträngd integration- och invandringspolitik".

Det blir inte tydligare än så här. Att "stoppa sosseriet" är något de valt att vara öppna med. Sosseriet handlar om så mycket mer än att inte rösta på vänstern. Det handlar om att de inte står upp för det samhälle vi på vänstra blocket eftersträvar. De placerar sig längre åt höger än moderaterna och här har ni beviset.

En tydlig likhet är att när vi slutar kämpa för våra rättigheter så kommer dem tas ifrån oss.

Låt er inte luras av deras fina ord om jämlik välfärd och arbetarklass, för i slutändan är vi förlorarna. Arbetarkampen är lik kvinnokampen på många sätt. En tydlig likhet är att när vi slutar kämpa för våra rättigheter så kommer dem tas ifrån oss. När vi tar för givet att vård inte ska kosta, att mediciner ska vara subventionerade, att skolan är gratis så glömmer vi lätt att det inte ser ut så i alla länder. Förlusten blir total. Att riva en välfungerande välfärd är alltid enklare än att bygga upp den igen, något vi sett under den senaste mandatperioden.

2. Om vi granskar bilden ytterligare, så ser vi unga människor – en del säkert inte ens berättigade att rösta – och ändå tror de att SD kan ge en säker framtid.

Jag diskuterar ofta med unga om att vi tar mycket för givet när det kommer till det sociala skyddsnätet, vi har på många sätt blivit bortskämda i och med det system vi har i dag. Vi har mött personer som bott/är från USA som avundas vårt system. För de har sett vad det kostar när välfärden inte är gratis, när människor väljer att inte uppsöka vård för deras försäkringar täcker inte och även om de täcker så har de inte råd med den insats som behövs för att betala. När föräldrar inte har råd att ge sina barn den utbildning de vill ha och behöver för ett arbete.

... vi tar mycket för givet när det kommer till det sociala skyddsnätet, vi har på många sätt blivit bortskämda i och med det system vi har i dag.

Medan vi på vänstra blocket pratar om att utveckla välfärden väljer högra blocket att satsa på avveckling. När vi riskerar att förlora det som vi sett som självklarheter i ett helt liv så måste vi anstränga oss hårdare för att inte bli av med de rättigheterna, så den tacksamhet som infinner sig hos den äldre generationen finns inte på samma nivå hos oss unga.

Att prata politik med unga är inte svårt. Det gäller att ha ärliga politiska diskussioner utan värderingar där de får utveckla sina tankar om vad som är viktigt i ett demokratiskt samhälle. När unga får berättat för sig hemifrån vad de ska rösta på i stället för egna tankar så byt riktning. Det handlar om att utveckla kunskapen om hur samhället och politik samspelar. Det handlar inte om att fostra socialister utan om att fostra demokratiska medborgare. Det är så vi fostrar framtidens tänkare och medborgare, genom diskussion och självutveckling.

Jennifer Lundquist,

socialdemokrat

 

Läs också:

Öppet brev till Jimmie Åkesson

Sju skäl att inte rösta på SD

Därför ska du rösta på Sverigedemokraterna

Här kan du enkelt skicka in insändare och debattartiklar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel