Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spånarmöte om Ljungarocken 2017: "Vi måste få in fler aktörer"

För två veckor sedan inledde kommunen, med Tommy Eriksson i spetsen, träffar med företag och privatpersoner gällande Ånge kabarés sommarteater.
I går var det dags för ett liknande "spånarmöte" om Ljungarocken 2017.

Ett trettiotal personer var samlade på Ålsta folkhögsskola när kommunen och Takida bjudit in till möte om festivalens framtid. Killarna i bandet är tydliga med att de gärna arrangerar Ljungarocken 2017, men gör ingen hemlighet av att de behöver hjälp med satsningen om det ska bli av.

– Ekonomiskt går vi knappt plus. Om vi tackar nej till exempelvis en spelning på Storsjöyran för att rådda med Ljungarocken, så förlorar vi en del pengar. Där jobbar vi i tre timmar på scen och tjänar ganska bra. Här jobbar vi i ett halvår och får mindre pengar. Vi måste få in fler aktörer i det här om vi ska kunna fortsätta, säger Mattias Larsson, som är en av medlemmarna i bandet.

Läs om Ljungarocken 2015

Att potentialen finns för fortsatta festivaler känner han sig säker på.

– Tiotusen personer har tagit med sig pengar för att ha kul och då finns alla möjligheter, för både företag och privatpersoner, att tjäna pengar på det här.

Läs mer om Takidas festival och vad den genererar till bygden

– Efter det här mötet känns det som att det börjar spira något, nu ska vi i bandet ha ett möte och prata ihop oss med Ånge kommun. Det finns möjligheter till att göra en hel festivalvecka om vi samarbetar, säger Mattias Larsson.

Enligt Mattias har bandet medvetet varit försiktiga och sett till att det vuxit långsamt genom åren, men efter festivalen i somras inser bandet att det börjar bli övermäktigt.

– Vi hade fullt upp med arrangemanget och oförutsedda saker hände hela tiden, sen skulle vi samtidigt spela mitt upp i alltihop. Pulsen var uppe i tretusen under hela helgen, säger Mattias med ett skratt.

Näringslivschefen Tommy Eriksson är också nöjd med mötet.

– Det var bra att Takida fick säga vad de vill ha hjälp med och att företagarna var tydliga med att bandet måste säga vad de kan hjälpa till med. I dag känns det som att rätt personer fick träffa varandra. Mitt uppdrag är att fler företag ska tjäna mer pengar, och det här är en del i det. Nu hoppas jag att människor på orten som har idéer hör av sig till mig.