Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spaning efter fartdåre som undkom polisens spikmatta i Hälsingland: "Passagerarna livrädda"

En bilist med vettskrämda passagerare i Hälsingland jagades av polisen i flera mil under fredagskvällen. Föraren vek av precis före platsen för polisen utlagda spikmatta och kom undan. Ärendet larmades ut till poliskollegorna i Gävleborg, Dalarna och Sundsvall med omnejd.

Bilföraren, som polisen förmodar vara en man, vägrade att stanna vid en poliskontroll nära Söderhamn och ökade istället farten. Flera polispatruller kopplades snart in i efterföljandet som gick i riktning mot Bollnäs och i farter upp emot 180 kilometer i timmen.

– En man och en kvinna som åkte med i bilen lyckades båda larma polisen och berätta att de var livrädda, säger Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

På riksväg 83 strax norr om Vallsta lade polisen ut spikmatta i hopp om att få stopp på den vådliga färden.

– Men bara ett par hundra meter före vek föraren av på en skogsväg som gick i en båge tillbaka ut på riksvägen. På så vis lyckades han undkomma, fortsätter Torbjörn Karlsson.

Fordonet, en Peugeot, är hemmahörande i Skåne.

– Men det är skrivet på en så kallad målvakt som har massor av fordon, så det har inte gett något, säger Torbjörn Karlsson.

Varken föraren eller de tre passagerare som befann sig i bilen har påträffats under natten eller lördagsmorgonen. I nuläget lyder brottsrubriceringen trafikbrott, men det kan komma att ändras.

De inblandades relation till varandra är oklar.