Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spara inte mer i Härnösand

Öppet brev till Jacomina Beertema och hennes Sundsvallsmaffia i Landstingsfullmäktige/Landstingsstyrelsen.

Från säker källa har jag erfarit att ni har satt som mål att helt utplåna Härnösands numera så kallade närvård och tidigare sjukhuset. Ni kan ju inte ha någott att tänka med och framförallt tänker ni inte länsövergripande.

Det som är kvar av Härnösands sjukhus hade ett sparbeting på runt 40 miljoner kronor och denna summa är insparad till sista öret. Nu kommer ni och skall lägga ner rehabbassängen, som varit sjukhusets guldmärke och servat hela länet och orsaken sägs mig vara att Sundsvall inte har någon liknande bassängverksamhet. Man tar sig för hjärtat!

Bassängverksamheten i Härnösand, som jag antar att ingen av er behagat besöka, tar efter remiss från olika professioner inom sjukvården hand om sjukdomsgrupper, som flerhandikappade med assistent, patienter med kroniska sjukdomar som fibromyalgi, reumatiker, bechterews sjukdom, postpoliosyndrom, överviktiga samt patienter som väntar på operation av knän och höfter som tränar för att stärka sina muskler inför operationen och på så vis få en kortare sjukskrivningsperiod med flera som genom det varma vattnet får en välbehövlig kroppsuppmjukning, ökad rörelseförmåga och kondition, som inga mediciner i världen kan åstadkomma.

De kostnader som kommer så småningom, när bassängbehandlingen upphör, antar jag att alla ni bypolitiker tar upp börsen och betalar av egna medel. Att Landstinget skulle ha någon betalningsmöjlighet vet vi ju nu är omöjligt efter alla turer med Mantec och en dyr sjukhusdirektör med dyra förmåner. Så vitt jag kan bedöma med min matematiska förmåga är det på millimetern lika långt mellan Sundsvall och Härnösand, som det är mellan Härnösand och Sundsvall.

Riv eller hyr ut halva Sundsvalls sjukhus och sänd personal och patienter till Härnösand. Där bygger ni ju ändå ut för mångmiljonbelopp innan ni lägger ner, så varför inte för en gångs skull utnyttja nyrenoverade lokaler till något ändamålsenligt. Nä nu får ni politiker, om ni skall ha någon chans efter årets val, börja med valfläsket och det skall vara acceptabelt för Härnösandsborna och inte innefatta en enda ytterligare nedläggning, utan återuppståndelse av alla tidigare nedläggningar och framförallt det skall vara sanningsenligt.

Kommunen härbärgerar dock 24 675 personer varav ca 18 000 torde ha rösträtt och önskemål om en dräglig sjukvård i alla avseenden.

Jag håller helt med Andreas Menzel som i olika sammanhang efterlyst konsekvensbeskrivningar över beslutade åtgärder. Det verkar faktiskt vara så att ingen av Er vet vad en konsekvensbeskrivning är och betyder eftersom det aldrig har redovisats någon.

Ingegerd Widén

varmbassängutnyttjare.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel