Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparbanksstipendium till folkmusiker och eldsjäl i Sundsvall och Söråker

Den folkmusikaliska berättarduon Linda & Chrisse samt Caspar Hägglund har fått Sparbanksstiftelsen Norrlands stipendium för unga ideella krafter.

Stipendiet är på 12 500 kronor och delades ut för andra året i rad i Västernorrlands län. Det ges till unga som genom ideellt arbete och med egen drivkraft har modet att göra skillnad för andra. Det går inte att söka utan kandidater väljs i samarbete med Ideell Kulturallians Västernorrland.

Linde Jonsson och Christine Persson har bland annat genomfört kreativa musikläger, rest med ungdomskörer, arbetat med barn och gjort egna musikteaterföreställningar. De är verksamma i Sundsvallstrakten. Casper Hägglund lägger massor av sin tid på ideellt arbete med lite av varje för att Söråkers folkets Hus ska fungera. Han fungerar också som festivalarrangör.

– Vi vill visa betydelsen av unga människors engagemang i stora och små samhällsfrågor, och vikten av att våga gå från tanke till handling, säger Anna Norberg, styrelseledamot i stiftelsen, som delade ut stipendierna i Söråkers Folkets Hus den 19 november.