Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelarna som missar derbyfesten

Här är förutsättningarna inför derbyt mellan Sundsvall Hockey och Timrå IK.

Hockeyallsvenskan, omgång 24.

IF Sundsvall Hockey–Timrå IK, Sundsvall Energi Arena, 16.00.

Läget i laget:

Sundsvall Hockey: Viktor Hertzberg och Christoffer Persson saknas. Christoffer Kjaergaard är ett frågetecken. "Det är lite varningsflagg på honom, det är lite svävande", säger Göran Tärnlund om Kjaergaard.

Timrå IK:

Andreas Molinder, Simon Fernholm, Alexander Lindgren och Marcus Bohman saknas. "Jag tror laget som spelade senast är tillgängligt", säger Roger Forsberg.

Tränarsnack:

Göran Tärnlund, Sundsvall Hockey:

"Det gäller för oss att ha fokus på rätt saker. Det är klart att det blir mycket känslor, mycket publik och hela paketet. Men vi får fokusera på vår insats och prestation och ta det därifrån. De sista nio matcherna har vi vunnit två, förlorat en. Nu skulle man vilja att vi kunde mobilsera och vinna tre eller fyra. Vi får se om vi kan lösa trådarna."

Roger Forsberg, Timrå IK:

"Sundsvall har bra form och har skördat mer framgångar än oss på slutet, det ska bli skönt att slå ur underläge. I första derbyt blev vi alldeles för passiva i två perioder. Vi måste vara mer aktiva från start nu och får inte vara passiva. Sundsvall har ett erfaret lag med mycket kvalitet, de har några vapen som vi måste hålla ögonen på."

Notera att ...

... Det skiljer endast en poäng mellan Timrå IK och Sundsvall Hockey i tabellen. Timrå har 27, Sundsvall 26.

... Nicolai Bryhnisveen är poängbäst i Timrå IK med 14 poäng. I Sundsvall är Christian Söderström och Christoffer Kjaegaard bäst med 18 pinnar vardera.