Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelbibel för vilsna nybörjare

Martin Lindell En bok om spel - guidad tur i tv- och datorspelens värld

Annons
Trots att spelindustrin är lika omfattande som dess musik- och filmmotsvarigheter finns det ingen bransch som lider av så mycket okunskap.
Nu görs ett svenskt försök att upplysa alla okunniga om varför du inte kan spela Playstation 2-spel på Xbox, vad egentligen åldersmärkningen innebär och huruvida det är skadligt att spela tv-spel eller inte.
Bakom e-boken En bok om spel – guidad tur i tv- och datorspelensvärld står Martin Lindell, chefredaktör för branschtidningen Manual, och frilansskribenten Lars Hallström. Tillsammans har de rotat i historien och skapat en tydlig, men aldrig löjlig, guide till spelande.
Som inbiten spelare har man egentligen inget nytt att hämta i boken, förutom att den väldigt behändigt ger en omfattande genomgång av den kompletta spelhistorien.
Det är emellertid inte vi inbitna som är målgruppen för boken. Är du en vilsen förälder som försöker hitta bra spel till ditt barn eller bara orolig över all tid barnet lägger ner framför datorn så är det här en ny bibel.
Linell och Hallström borde dock försöka få den upptryckt på riktigt, eftersom risken är stor att många kommer missa den på grund av det digitala formatet.
Annons