Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spex och julstämning på årets julkonsert

Konsert

Tonhallen, söndag: Julkonserten 2008

Med: Triple and Touch, Linda Lampenius, Pernilla Wahlgren, Hannah Holgersson, Star School Choir, Magnus Spångbergs orkester.

Betyg: 3

Julkonserten – för det 19:e året i följd – på Tonhallen i Sundsvall i går bjöd på en sedvanlig mix av stämningsfulla julsånger, spex av Göran Rudbo och Ken Wennerholm i Triple & Touch och högklassiga solister.

Efter en trevande inledning tar det fart när Pernilla Wahlgren – som nyss gjort stor succé som Maria i musikalen Sound of Music – äntrar scenen. Pernilla Wahlgren är en estradör av rang. Med sin stämma, utstrålning och energi på scenen lyfter hon vilken show som helst.

Julkonserten 2008 är inget undantag.

Hon klarar av alla genrer och kan växla från spex till stämningsfulla framträdanden på ett ögonblick utan att det känns krystat. En av konsertens höjdpunkter var Pernillas favoritsång i juletider, Christmas song.

Världsviolinisten Linda Lampenius – som varit med i Julkonserten tidigare – var härligt spontan i sitt mellansnack och visade prov på sitt fantastiska fiolspel när hon improviserade i arrangemangen tillsammans med utmärkta Magnus Spångbergs orkester.

Triple & Touch var med redan de under de första tio åren av denna jultradition. Deras folkliga, spontana – och samtidigt mycket musikaliska uttryck - passar perfekt in i den här typen av lättsam underhållning inför jul. Göran Rudbo – som är född i Skön, Medelpad – och Ken Wennerholm är som ler och långhalm och har en speciell kemi mellan varandra som får den mest stelbenta konsert att kännas avslappnad och rentav gemytlig.

Hannah Holgersson – klassiskt skolad sopran - gör i avslutningsnumren en mycket vacker version av Oh Helga Natt med sin klara och omfångsrika röst som skär rakt in i hjärtat.

I årets julkonsert får publiken också möta den sydafrikanska sångtraditionen med Star School Choir. Kören fick det att svänga rejält i Tonhallen och ännu en gång bevisades att musik kommunicerar över alla gränser. I Gärdebylåten/Shosholoza har Triple&Touch och Star School Choir satt ihop ett smart arrangemang av två länders kulturarv.