Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spiken i kistan för vården i Sundsvall

Chatt: Här kan du tycka till om situationen inom äldrevården

I ur och skur, i nöd och lust har man gått till jobbet för att göra sitt bästa varje dag. Som jag nu ser det, inser jag att det inte var mödan lönt att ta hand om våra gamla och sjuka. Jag kostar för mycket! Efter alla dessa år inom min tjänst hos Sundsvalls Kommun har jag bara kostat pengar. Så genom trogen tjänst i alla dessa år, har inte varit till någon nytta. Vi människor som tar hand om andra människor är inget värt eftersom vi kostar för mycket.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Hade jag vetat att jag skulle bli en belastning för samhället så hade jag naturligtvis utbildat mig till något helt annat. Man känner sig närmst som kränkt, att man kostar så mycket i månaden. Men allt jag gjort är att tagit hand om någons äldre som behövt min hjälpande hand för att få sitt liv på fötter, att kunna fånga dagen och få en mening på sina äldre dagar. Vi alla ska denna väg vandra, mer eller mindre så hamnar vi alla i vårdens händer förr eller senare.

Läs också: Mänskligheten är inte längre värdefull

Att gå över lik för att nå sin vinning. Det är så jag ser det med dessa besparingar. Problemet med detta gott folk är att det inte är lik som ni tar er över utan levande människor med känslor, tankar, tyckande och levande själar som har levt ett helt liv för att inget få till sina äldre dagar. Många år av slit för att bygga detta Sverige och Sundsvall. Är detta tacken de får? Det känns som om ert budskap till oss vårdpersonal, äldre och sjuka är att sparka på dem som redan ligger, gå sedan över dem, död eller levande så ska vi beröva er allt ni äger och har för pengarna ska drivas in.

Läs också: Äldrevård har blivit schemavård

För varje år som jag jobbat inom vården, har jag bara hört ordet spara och spara klinga genom korridorerna, år efter år. Är det så man ska bedriva en verksamhet med äldre och sjuka? Vi alla betalar skatt för vården, men vart tog den vägen? Man behöver inte vara speciellt intelligent för att förstå att detta inte håller. Det är rent utav omänskligt att göra dessa framsteg och trampa på dem som redan ligger. Tänk på all empati, sympati och mänsklighet vi gett genom alla år i er tjänst, jag och mina kollegor. Är vi bara siffror?

Det är så makabert med dessa spikar i våra kistor. Att vi och våra pensionärer inte är mer värd än siffror på ett papper. Ni på Sundsvalls Kommuns tron, ni har då satt spiken i kistan för framtidens vård i vårat Sundsvall.

Besviken Vårdare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel