Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16 årigen får inte spela längre

/
  • Efter att ha blivit petad ur laget med bara några veckor till seriepremiären funderar 16-årige målvakten Martin Fuhrberg på att lägga av med ishockeyn.
  • Martin Fuhrberg, 16-årig, talangfull hockeymålvakt som står utan lag.

Förra säsongen var Martin Fuhrberg Medelpads hetaste hockeymålvakt i sin åldersklass. I år har 16-åringen inte ens ett lag att spela med. Och funderar på att lägga av. – Jag har ju funderat på vad jag har gjort för fel, säger Martin.

Annons
Han är inte bitter eller besviken mot ledarna i Sundsvall Hockey.
Visst sved beskedet att han inte fick vara kvar, men det är ändå sättet utgallringen skedde på som varit jobbigast.
Efter träningen förra fredagen fick jag beskedet att jag inte längre var välkommen i Sundsvall Hockey. De hade inte plats för mig i B-juniorlaget, berättar Martin.
I fjol var han bäste målvakten i Medelpad bland 89:orna. Han var etta i distriktslaget i Sverigepucken, och stod alla slutspelsmatcherna för Timrå i SM, där laget blev fyra.
I våras fick han beskedet att han inte ingick i den nya satsningen i Timrå.
I stället välkomnades han till Sundsvall Hockey och körde stenhård träning med laget under hela sommaren. Fem-sex pass i veckan plus individuell träning.
Så för en vecka sedan kom nödastöten.
Med bara veckor kvar till säsongspremiären fick Martin Fuhrberg och flera andra Sundsvallsspelare beskedet att Sundsvall inte längre hade plats för dem.
Samma kväll som beskedet kom var det dags att packa ihop trunken med hockeygrejerna och lämna laget.
Alla visste om att några skulle få stiga av, och tränarnas bedömning att jag inte platsar kan jag ju inte ifrågasätta. Däremot känns det väldigt jobbigt att beskedet till oss kom så sent, säger Martin.
Martin och de andra petade killarna hänvisades till Kovland och Njurundas B-juniorlag.
Problemet är att båda lagen redan kommit långt i sin träning inför säsongen och att just målvaktsposten redan kan vara fylld.
Jag har faktiskt inte bestämt mig hur jag ska göra. Den senaste veckan har det känts tungt, men nu måste jag bestämma mig om jag vill fortsätta, säger Martin.
Från Sundsvall Hockeys sida ser man inget konstigt i hanteringen av B-juniorkillarna.
Det är inte så konstigt det som har skett. Vi hade nio målvakter på A- och B-juniornivå, och ska i slutändan bara ha fem. Då har tränarna bedömt att Martin inte platsar, säger lagledaren Lars Magnusson.
Kommer inte beskedet till killarna lite väl sent?
Ja, men vad ska vi göra. Vi går på is i början av augusti, och före det är det svårt att ge något besked. Samtidigt har vi tydligt berättat för både spelare och föräldrar att vissa kommer att få lämna laget.
Hur hjälper Sundsvall Hockey spelarna att hitta nya lag?
Vi berättar för Kovland och Njurunda vilka som tvingas lämna Sundsvall, och sen är det upp till dem att ta kontakt med spelarna.
Kan en kille som Martin träna med er till han hittar en ny klubb?
Det är jättesvårt att låta Martin träna med oss. Vi har redan fem målvakter på två lag, och de målvakter vi har måste ju få istid. I år var det extremt när vi tvingades låta fyra målvakter gå.
Så här är hockeylivet. Är man 16 år är det slut på den sociala verksamheten, säger Lars Magnusson.

Mer läsning

Annons