Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2014 – mitt skitår från läktarplats

/

Krönika: Robert Holmbom om hans idrottsliga skitår och hur han påverkar de lokala elitklubbarna.

Annons

På Sundsvalls Tidnings sportavdelning har vi några klubbar som vi följer extra noga. På herrsidan är det GIF Sundsvall, Timrå IK, Sundsvall Dragons och Granlo BK. På damsidan är det Söråkers IF och Sundsvall Wildcats.

Jag blickade tillbaka på de här lagens matcher som jag bevakat och skrivit om under 2014.

Det är ingen munter läsning.

Jag har bevakat 38 matcher från dessa klubbar under året. Jag kan räkna in 23 (!) förluster, en övertidsförlust, en oavgjord historia. tio vinster, och tre övertidsvinster.

Man kan säga att min förlustsamling under 2014 kan räknas som ett arbetsmiljöproblem.

För det är aldrig roligt att intervjua någon som nyss fått känna av förlustens bittra smak eller vandra in i ett omklädningsrum där laget tappat matchen i slutminuten. Men de rusiga segerintervjuerna brukar väga upp dysterheten i förlorarintervjuerna.

Men just 2014 var det normalläge för min del att intervjua förlorare bland våra största lokala klubbar.

Värst har det varit för damerna. Wildcats har jag rapporterat om från sex förluster och för Söråkers bandydamer har jag fått bevittna två nederlag.

Alltså inte en seger – på ett helt år.

Timrå IK och Granlo BK borde också porta mig från deras hemmaplan. Jag fick aldrig skriva att Granlo vann efter full tid under 2014 – men däremot två övertidsvinster. För Timrå blev det fem vinster och tio förluster med mig bakom tangenterna.

Det är sällan jag skriver basket, men på mina tre matcher så fick jag se Dragons vinna enkelt mot bottenlaget Örebro två gånger om och krossas av Kjellboms Norrköping. GIF Sundsvall lät sig inte stoppas av min oturs­aura. Jag fick skriva om fyra vinster och en oavgjord affär, men jag lyckades pricka in deras enda hemmaförlust, den mot Sirius. Sedan har vi de ekonomiska problem som hopar sig i våra herrlag.

Det är lätt att bli självkritisk när man kollar på statistiken. För jag tror på ”jinxar” och är vidskeplig när det kommer till idrott, även om jag rent rationellt inte har någon inverkan på lagens spel överhuvudtaget.

Så jag är glad att året är till ända och det är nog de flesta av klubbarna också.

Nu önskar jag mig ett betydligt trevligare sportår både som åskådare och sportjournalist.

Förhoppningsvis får Wildcats ordning på grejerna och hänger kvar. Söråker går långt i slutspelet. GIF blir ett stabilt allsvenskt lag. Timrå fixar ekonomi och kvalspel (?). Granlo går till slutspel och Dragons tar sitt tredje guld.

Mer läsning

Annons