Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

90 är målet för Källström

Mot Bulgarien fick Kim Källström 72 minuter. Mot Ungern hoppas han på 90. —  Jag är alltid optimistisk och vill spela hela matchen, säger Källström.

Annons
Det har varit lite si och så med Källströms vara eller inte vara i det svenska fotbollslandslaget. Han har visserligen gjort 29 landskamper, men bara fem tävlingsmatcher från start. När Anders Svensson varit tillgänglig, som den offensiva mittfältaren, har Källström vackert fått sitta på bänken.
 Ja, vad ska man säga om det? Man vill ju alltid spela och man hoppas ju alltid på 90 minuter, säger han och ler lite snett.
 Men man kan ju inte klaga på resultaten i alla fall, och då har ju Lasse (Lagerbäck) och Roland (Andersson) tagit ut rätt lag eftersom vi vinner nästan varje gång.
I lördagens VM-kvalmatch mot Bulgarien var förbundskapten Lagerbäck nöjd med Källströms mittfältsspel.
Det var Källström själv också.
 Jag tycker att det gick väldigt bra. Mitt defensiva spel var nog det bästa någonsin i landslaget, och samarbetet med Tobbe (Linderoth) fungerade fint. Det är lätt att spela med honom för han springer så otroligt mycket.
 Jag hade också ett par bra hörnor och frisparkar, säger han utan att vilja vara det minsta kaxig och framhäva sin egen insats.
 Kanske skulle jag kommit till fler avslut, men vi vann med 30 och då får man vara nöjd.

Inga krämpor
Efter 72 minuter fick Källström kliva av, in kom Niclas Alexandersson till höger. Fredrik Ljungberg gick in i mitten och Christian Wilhelmsson bytte kant höger mot vänster.
Ett byte som Kim inte vill kommentera närmare, men säger;
 Lasse och Roland ville ha in en spelare med friska ben och nu var det jag som blev utbytt. Jag ser det inte som att det gick dåligt för mig utan de ville göra ett byte och den här gången fick jag gå ut.
Hur är formen?
 Det känns kanon, har inga krämpor alls och det är bra stämning i truppen.
Bulgarien spelade en aning defensivt på Råsunda, men Frankrike-proffset räknar med en annan matchbild på Ferenc Puskas-stadion i Budapest. Mot segerhungriga ungrare.
 Det är ju deras sista chans och de måste vinna. Men jag är medveten om att det kommer att bli mycket springa på mitten. De har flera löpstarka spelare, men jag är beredd och kommer att jobba hårt.

Tyngre i Rennes
Om Källström, nyss fyllda 23, har haft en bra vecka med landslaget har det varit desto tyngre med seriestarten i klubblaget Rennes. Bra tre poäng på fem matcher, näst sist i ligan och 16 insläppta mål av Andreas Isaksson.
Förra veckan gjorde Rennes klart med landslagskompisen Erik Edman från Tottenham i hopp om att stärka defensiven.
 Det har varit en katastrofstart för oss. I de två första matcherna (Lille/Nantes) brände vi 13 bra målchanser. Det går inte om man ska vinna. Sedan har Isaksson inte fått någon hjälp där bak. Men det är ändå god stämning och vi ska börja klättra.

Mer läsning

Annons