Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agassi till semifinal efter klassisk rysare

/

Doldisen James Blake hade 2—0 i set mot Andre Agassi och bröt Agassis serve i tredje set.
Han hade matchboll i femte och avgörande set.
Det hjälpte inte.
Agassi vann thrillern efter 8—6 i ett avgörande tiebreak och är klar för semifinal i US Open-tennisen.

Annons
Matchen hade alla ingredienser för att bli klassisk. James Blake har kämpat sig tillbaka efter en nackfraktur som höll på att göra honom förlamad i fjol. Och Agassi, med åtta grand slam-titlar i karriären, är en av de stora publikfavoriterna genom tiderna på Flushing Meadows.
Och det var oseedade Blake, matchens sanna underdog, som raskt vann två raka set och skaffade sig slagläge. Sedan bröt han Agassis serve i tredje setet.
Då vaknade favoriten.

Tiebreak
35-årige Agassi kämpade sig tillbaka bara för att återigen fastna med blottad strupe när Blake skaffade sig matchboll i egen serve vid 53 i avgörande set. Men gammal var till slut äldst och Agassi klamrade sig fast vid US Open-drömmen efter 86 i tiebreak.
 Allt är lite surrealistiskt, sade en tagen Agassi efteråt. Det vara bara några månader sedan han övervägde att sluta på grund av skador.
 Jag kommer ut på banan och försöker jobba hårt, och jag kliver av och känner att det har varit en dröm. Allt är en stor överraskning.
I semifinalen får Agassi ta sig an nästa oseedade amerikan, Robby Ginepri. Ginepri slog åttaseedade argentinaren Guillermo Coria i en stentuff femsetare.
 Jag hade ont i hela kroppen. Det var svårt att röra sig, sade Coria efteråt.
Coria räddade fem matchbollar innan han gjorde två raka dubbelfel och matchen var över.

Dementjeva
I damturneringen försvann såväl tvåan som trean i seedningen i nattens matcher. Lindsey Davenport fick respass av Rysslands Jelena Dementjeva, som räddade en matchboll i tiebreak i avgörande set.
 Ren instinkt, konstaterade ryskan efteråt.
Världsettan Davenport hade inte tappat ett set i sina fyra matcher i turneringen.
Mary Pierce vann den inhemska franska affären i nattens andra kvartsfinal över tredjeseedade Amelie Mauresmo med övertygande 64, 61.

Mer läsning

Annons