Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akropol mot semifinal

Akropol fortsätter att överraska i basketens SM-slutspel.
I och med segern mot Solna med 75—67 i den tredje kvartsfinalen leder Rinkebylaget matchserien med 2—1 — och kan därmed säkra semifinalplatsen på hemmaplan på onsdag.

Annons
Paul Howard tog nio returer och var poängbäst med sina 23 poäng.
 Vi jobbar väldigt hårt som lag. Ingen hade trott att vi ens skulle ta oss till slutspelet, och det har motiverat oss extra mycket. Nu vill vi visa att alla har fel, sade han efter matchen.
För Solna som slogs ut i semifinalen i fjol väntar nu två tuffa matcher om gulddrömmen ska finnas kvar efter denna vecka.
Lagkaptenen Mattias Sahlström har ingen förklaring till förlusten.
 Nä, jag vet inte vad som hände egentligen. Vi gick ner helt i deras tempo och blev stillastående i andra halvlek och så "grötade" vi ihop det på topp. På onsdag måste vi spela med betydligt högre tempo så att vi kör slut på deras förstafemma, nu orkade de hela matchen, sade han.
I de andra kvartsfinalerna vann Plannja mot Sallén med 8272 (21 i matcher) inför dryga 3 000 på läktaren. Håkan Larsson blev bäste poängplockare i Plannja med 25 poäng.
Sundsvall vann "derbyt" mot Jämtland med 8582, främst tack vare en stark tredjequarter, och har 21 i matcher. Södertälje vann stort mot Norrköping, 11289, och har även de 21 i matcher inför fortsättningen.
Kvartsfinalserien avgörs i bäst av fem matcher.

Mer läsning

Annons