Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akropol och Plannja klara för semifinal

Nästa höst sätter ekonomin stopp för spel i Basketligan. Så Akropol gör vad de kan för att hålla liv i den säsong som pågår. På onsdagskvällen blev Rinkebyklubben — tillsammans med Plannja — klart för SM-semifinal.

Annons
Efter 8280 hemma mot Solna står det klart att Akropol, som så sent som 2003 debuterade i landets högsta division, är klart för ytterligare avancemang i vinterns basketslutspel.
Först tog de sig förbi Ockelbo, i åttondelsfinalen. Och så Solna, med 31 i matcher, i kvartsfinalen.
Det är en rejäl sensation av en klubb som brottas med ekonomiska bekymmer och som sagt nej till spel i Basketligan efter den pågående säsongen. Men än är det inte över.

Akyüs poängbäst
I den fjärde kvartsfinalmatchen mot Solna var det gästerna som under stora delar av matchen hade ett litet och poängmässigt övertag. Men i inledningen av den fjärde och sista perioden satte Akropol fart. Fem raka poäng gav hopp och ledning med 6764.
Efter det kunde Solna aldrig hämta sig.
Akropol höll undan, och när Serdar Akyüs satte två straffkast med 15 sekunder kvar sträckte Akropolspelarna armarna i luften över ledningen med 8278. Solnas Martin Borg reducerade i slutsekunden till 8082 men kunde inte förhindra att Akropol trots allt tog sig vidare.
En av dem som bidrog tydligast till semifinalplatsen var Serdar Akyüs, som blev Akropols bäste poängplockare med 23 poäng.

Plannja vidare
Till semifinalerna fick Akropol under onsdagskvällen sällskap av Plannja, som vann den fjärde kvartsfinalmatchen mot Sallén, i Uppsala. Eric Taylor och Håkan Larsson visade vägen med 22 och 21 poäng i segern med 8077.
I de övriga två kvartsfinalerna är avancemanget fortfarande öppet. Norrköping höll sig kvar genom vinst med 10095 hemma mot Södertälje, och Jämtland kvitterade till 22 i matcher mot Sundsvall tack vare 9388.
Femte och sista ronden spelas på fredag: Sundsvall tar emot Jämtland i Sporthallen, och Södertälje välkomnar Norrköping till Täljehallen.

Mer läsning

Annons