Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ålander vinnare på ovan position

Två fasta situationer gav Sveriges U 21-landslag segern i EM-kvalet mot Bulgarien på fredagskvällen. Bakom 2—0-segern låg Elfsborgsmittfältaren Samuel Holmén. —  Intränade varianter, sade vänsterbreddaren och log.

Annons
I den 51:a matchminuten slog Holmén en frispark till vänster mitt på Bulgariens planhalva. Mittbacken Jonas Olsson mötte med skallen inne i straffområdet och nickade via en bulgarisk försvarare bollen fram till en framstormande Fredrik Stenman som vräkte bollen i nät.
 En intränad variant, det var meningen att bollen skulle nå Jonas, förklarade Samuel Holmén.
Målet fick fart på spelet och Sverige kom i anfallsvåg efter anfallsvåg mot det bulgariska straffområdet.
Men det krävdes ytterligare en fast situation för att 20-målet skulle komma.
Holmén slog Sverige fjärde hörna från vänster i den 76:e minuten med sikte på Jonas Olssons huvud. Men den här gången missade Hollandsproffset och bollen seglade direkt in i nät vid den bortre stolpen.
 Typiskt att målen kom i andra halvlek när vi spelade bättre i första, sade assisterande förbundskaptenen Jörgen Lennartsson.
 Vi fick bättre balans i variationen mellan långa och korta uppspel efter paus, ändå tillkom målen på fasta situationer.
GIF Sundsvalls Stefan Ålander spelade på, den för honom, ovana positionen som högerback
Det gick helt okej. Det var en period i första jag blev väldigt trött, då det blev några en mot en i rad. Man har inte just det flåset som krävs som ytterback, säger Stefan.
Jag koncentrerade mig på den defensiva biten mest och jag var heller inte upp på fasta situationer.
På tisdag möter Sverige Ungern på bortaplan. En nyckelmatch som kan avgöra om det blir EM-slutspel eller inte. Båda lagen har 15 poäng, två efter ledande Kroatien. De två främsta lagen går vidare till play off.
Jag har spelat en landskamp tidigare i Ungern, då fick vi storstryk efter flera mål i slutet. Hoppas det går bättre nu, säger Stefan.
GIF:s Mikael Dahlberg var kvar på bänken hela matchen.

Mer läsning

Annons