Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alby FF satsar på damerna

I år Nedansjö IK. Nästa år Alby FF?
Mycket talar för att fotbolls-Medelpad begåvas med ett nytt damlag nästa år.
– Det hela bygger på samarbet, men vi hoppas planerna går i lås, säger Tommy Walker, ungdomsledare i Alby.

Annons
Walker har i flera år tränat ett flicklag, som i år deltog i F15-serien.
Men med flera dispenser från äldre tjejer och med ett allt bättre samarbetsklimat mellan klubbarna i västra Medelpad hoppas han kunna ställa ett damlag på benen nästa spelår.
Ett ungt lag, men ändå ett lag i seniorspel.
Det återstår lite jobb innan vi har formerat en färdig trupp, så än är det inte helt klart. Den dialog vi haft med främst Ånge, Erikslund och Östavall visar dock att det finns tillräckligt med spelare att ta av. Ånge hade exempelvis ett F17-lag igång förra året och det finns också ett par spelare här uppifrån som tränat med Torpshammar i år, berättar Tommy Walker.
Från Medelpads Fotbollförbund hälsas planerna i västligaste Västra med tillfredsställelse.
Tommy Walker är en duktig och engagerad ledare, som lyckats bra med att hålla ihop sitt flicklag och när de ny blivit äldre är det skojigt om man kan fortsätta även i de äldre tonåren. Många slutar ju då, kommenterar Ulf Olofsson på MFF-kansliet.
Dessutom är det positivt att det kan spelas A-lagsfotboll också på Alby IP. Det finns ju herrlag i både Östavall och Ånge i dag, och dessutom skulle distritkets damfotboll knytas samman och en fin bredd med ett lag i Alby som komplement till Torpshammar och Stöde väster om stan.

Mer läsning

Annons