Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allbäck valde FC Köpenhamn

Den första proffsresan gick till danska Lyngby.
Den — antagligen — sista går till FC Köpenhamn.
—  Det kan mycket väl bli min sista klubb. Men om jag spelar vidare i allsvenskan sen är det Örgryte som gäller, säger Marcus Allbäck.

Annons
När Hansa Rostock åkte ur tyska Bundesliga tändes ett litet hopp hos Örgryte-supportrarna om att Marcus Allbäck skulle återvända till moderklubben.
Men den svenske landslagsanfallaren klargjorde tidigt att målet var att stanna utomlands ett par år till.
På torsdagen blev det officiellt att Allbäck skrivit på ett treårskontrakt med danska ligalaget FC Köpenhamn. Så publiken på Gamla Ullevi får vänta ett tag till om det nu blir någon comeback överhuvudtaget när kontraktet går ut.
 Det beror på hur kroppen mår då och om jag fortfarande är så motiverad som det krävs för att spela i allsvenskan, säger Allbäck till TT.
Allbäck, som fyller 32 på tisdag, hade även bud från andra klubbar i Europa.
 Jag pratade med ett par klubbar i större ligor, men FCK kändes som det bästa alternativet eftersom jag har störst chans att vinna något här. Dessutom känns det bra att tränaren Hasse Backe har förtroende för mig.
FC Köpenhamn blir Allbäcks sjätte proffsklubb i karriären. Efter ett kortare gästspel i danska Lyngby 1997 fortsatte han till italienska Bari. Därefter blev det spel i allsvenskan och Örgryte igen innan det bar iväg till Heerenveen, Aston Villa och så senast Hansa Rostock.
 Det här känns lite som en nystart för mig. Efter att ha fajtats i botten av tabellen i åtta månader kommer jag nu till raka motsatsen. Det känns bra att ha fått det här förtroendet och jag ska göra det bästa för att förvalta det.
Storsatsande FCK har också gjort klart med IFK Göteborgs anfallare Peter Ijeh, som lämnar Blåvitt efter den uppmärksammade skatterazzian.
 Jag vet inte så mycket om honom men det verkar vara en bra allround-forward. Jag hoppas att vi får spela ihop. Det är stor konkurrens på anfallssidan, men det är bara stimulerande, säger Allbäck som får fira födelsedagen med att göra sitt första träningspass för sin nya klubb.

Mer läsning

Annons