Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alnö Race Team rullar på

Alnö Race Team är en växande förening. När det bjuds in till cykellopp är många av dess medlemmar med i startfälten.
– Cykling blir allt mer populärt. Det har varit ett uppsving, säger Alnö Race teams Kent Eriksson.

Annons

På torsdagskvällen träffades runt 20 cyklister i ett grådassigt väder. Gänget från Alnö Race Team skulle ut och cykla 49 kilometer runt Marmen.

Under morgondagens Sundsvall Classics kommer många av klubbens medlemmar stå på starlinjen. Vissa laddar inför den långa och tuffa sträckan på 213 kilometer. Andra satsar på den lite kortare sträckan på 101 kilometer.

– Det är också en tuff sträcka med många backar. Vi kommer nog ha 40-50 med från föreningen på de olika sträckorna, säger Kent Eriksson.

Alnö Race Team drog i gång verksamheten 2006 och sedan dess har medlemsantalet ökat stort varje år. Från att ha börjat med fem medlemmar är de nu uppe i 400.

– Vi vill att alla ska känna sig välkomna oavsett nivå. I år har vi haft många nya och nybörjare och hos oss är det viktigt att alla hänger med och känner sig omhändertagna, säger föreningens ordförande Marcus Matteby.

Cykling har blivit något av en trend och det märks även hos Art. I år hade klubben runt 110 startande i Vätternrundan.

– Vi gjorde en satsning på Vätternrundan 2012 med målet att ha 120 startande. Det var ingen som riktigt trodde att det skulle gå. Men vi fyllde upp 120 platser och hade till och med en kölista, säger Marcus Matteby.

Alnö Race Team har organiserade cykelträningar två till tre gånger i veckan. Den så kallade måndagsklungan är populär och vid några tillfällen har närmare 100 cyklister i olika nivåer varit med och tränat.

– Måndagsklungan har vuxit allra mest. Det spelar ingen roll hur snabb eller långsam man är, vi försöker hålla ett tempo som passar alla, säger Kent Eriksson.

Har du några tips till de som ska vara med på Sundsvall Classics?

– Se till att äta och dricka bra. Det gäller att fylla på depåerna lite men ofta. Man ska helst äta något varje kvart, säger Marcus Matteby.

Mer läsning

Annons