Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alonso tog andra segern för säsongen

Regerande världsmästaren Fernando Alonso vann söndagens VM-deltävling i formel 1 i Melbourne, Australien, före Kimi Räikkönen och Ralf Schumacher.
–  Bilen gick perfekt och det var aldrig någon risk att vi skulle missa segern, sade spanjoren som nu leder VM med 14 poäng.

Annons
Det var den 24-årige spanjorens andra seger på tre lopp. För Alonso och Renault har det blivit en drömstart. Tre lopp och tre segrar eftersom Giancarlo Fisichella vann i Malaysia.
 Ett helt annorlunda lopp än de andra, tyckte spanjoren som också vann premiären i Bahrain.
 I Bahrain kämpade jag mot Michael Schumacher. I Malaysia var det mot Jenson Button. Här var det ganska lugnt, inte en enda fight mot någon, och efter första stoppet hade jag en hygglig leding.
Spännande blev det bara de gånger som säkerhetsbilen kom ut och Alonso fick finländaren Kimi Räikkönen i en McLaren bakom sig igen. Men spanjoren lyckades alltid bäst i omstarten och körde till sig en lucka igen varje gång.
 Det enda jag tänkte på var att inte ta några onödiga risker.
 De här tre loppen har varit mycket intressanta så jag tar absolut inget för givet. Jag tror att den här säsongen kommer att bli ännu svårare än den i fjol.
Kimi Räikkönen hade vissa problem med bilen, bland annat så gick framvingen sönder.
 Trots att jag inte vann är jag nöjd med att vi nu har en bil som är på samma nivå som Renault och det visade vi i dag, sade Räikkönen.
 Det var ett hektiskt lopp. I starten var det en ganska hård duell med Montoya. När jag körde om Jenson Button bromsade jag så hårt att det blev blåsor på däcken och jag fick kraftiga vibrationer.
Trots det kunde han köra för fullt men gapet till Alonso växte med ett par tiondelar varje varv. Till slut skilde det 1,8 sekunder upp till spanjoren.
Alonso toppar VM-tabellen på 28 poäng, Fisichella och Räikkönen har 14. Jason Button hade pole position men fick uppleva att motorn rök med mållinjen i sikte då han låg på femte plats. Han står kvar på elva poäng precis som Michael Schumacher. Ferrariföraren kraschade med 24 varv kvar.
 Jag körde så snabbt det gick för att komma ifatt Jenson Button och attackera, sade den sjufaldige världsmästaren.
 Plötsligt fick jag kraftig understyrning och gled ut på gräset.
Ralf Schumacher i en Toyota tog tredjeplatsen före landsmannen Nick Heidfeld och femma slutade Alonsos teamkompis Fisichella.
Scott Speed, USA, blev av med sin åttonde plats för att ha kört om under gul flagg. Dessutom fick han 5 000 dollar i böter för att ha använt vissa ord mot en annan förare under mötet med domarna.

Mer läsning

Annons