Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alonso utökade ledningen

Fernando Alonso har kopplat greppet om VM-titeln i formel 1. På söndagen slutade han tvåa i Italiens Grand Prix och utökade den totala ledningen till finländaren Kimi Räikkönen.

Annons
Snabbast på Monzabanan var McLarens Juan Pablo Montoya, som lyckades hålla sin ledning trots att det ena bakhjulet på hans bil var i mycket dåligt skick de sista varven.
 Lite nervöst var det för jag kunde inte köra så fort i kurvorna. Risken var för stor att jag hade åkt av. Men jag körde på bra de första varven och fick en lucka. Det försprånget räddade också min seger, sade Montoya.
Men den stora segraren var ändå 24-årige Alonso. I och med andraplatsen är avståndet till Räikkönen i VM-tabellen nu 27 poäng, och den unge spanjoren är på god väg att bli den yngste formel 1-världsmästaren i historien. Fyra deltävlingar återstår och redan nästa helg har han chansen att säkra titeln i Belgiens GP-tävling.
 Målet de senaste sex tävlingarna har varit att komma på pallen så jag är nöjd med andraplatsen i dag. I slutet av loppet blev jag informerad om att Montoya hade problem med sitt däck och försökte ta mig förbi. Men det var för sent, sade Alonso.
Trots att han utökade ledningen till Räikkönen med ytterligare tre poäng törs han inte tänka på VM-seger än.
 Det är fyra lopp kvar och mycket kan hända. Kimi är en giftig motståndare och han kan vinna alla fyra.
Räikkönen, som vunnit de två senaste tävlingarna, slutade på fjärde plats. Finländaren visste att han hade en tuff uppgift framför sig i söndagens lopp, eftersom han flyttats ned tio pinnhål i startordningen på grund av motorproblem i lördags.
Sjufaldige världsmästaren Michael Schumacher slutade tia och misslyckades med att ta poäng för andra tävlingen i rad. Tysken är trea i sammandraget men har inte längre någon matematisk chans att försvara sin titel.

Mer läsning

Annons