Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alonso vann i Malaysia

Malaysias formel 1-Grand Prix blev sensationernas lopp.
Fernando Alonso, Renault, vann före Jarno Trulli, Toyota, och med Nick Heidfeld, Williams, på tredje plats.

Annons
Med en stor portion tur blev sjufaldige världsmästaren Michael Schumacher sjua. Det kan man tyvärr inte säga om Kimi Räikkönen. En ventil i däcket gick sönder, orsakade en punktering och trasade helt sönder däcket på väg tillbaka till depån. Det kostade finländaren mycket tid, och till slut blev det bara en niondeplats.
 Ett lopp som blev en stor besvikelse, sade Räikkönen efteråt.
 Det som var positivt var att jag hade samma varvtider som ledarna.
De sista varven kom han ifatt en trio som bland annat innehöll Michael Schumacher.
 Men tyvärr tog loppet slut innan jag verkligen kunde börja attackera honom.

Sparade på däcken
Fernando Alonso var mycket stolt efter segern.
 Det var ett riktigt tufft lopp. De flesta anser att tillsammans med Spa i Belgien är det här den svåraste banan. Och hettan gör det inte mycket lättare. Så därför känns det extra skoj att vinna, sade han efteråt.
Spanjoren startade från första rutan och ledde alla 56 varven.
 I början tog jag det faktiskt lite lugnt eftersom jag ville spara på däcken. Min teori var att den första delen av loppet fram till depåstoppet var kritiskt.
De sista varven innebar en viss anspänning, medgav Alonso:
 När man leder hör man underliga ljud och jag tyckte att rundorna var otroligt långa. Dessutom var jag törstig. Vattenflaskan i bilen hade gått sönder.

Leder VM-tabellen
Som förste spanjor i F1-historien leder nu 23-årige Alonso VM-tabellen, samtidigt som hans Renaultstall tagit hem två segrar av två möjliga Giancarlo Fisichella vann premiären i Australien för två veckor sedan.
 Jag tror att vi är det team som alla vill slå, så det gäller att inte tro att det kommer bli lika lätt resten av säsongen. Det kommer att bli stenhårt, sade Alonso.
Att en Toyota skulle komma på pallen var det ingen som hade tippat. Jarno Trulli hade inte en chans att hänga med Alonso och gav snabbt upp alla försök, men klarade andraplatsen.
Nick Heidfeld var en annan skräll. Han missade det andra kvalet och startade bara som tia.
För Ferrari finns det bara ett ord. Katastrof. Att Schumacher fick poäng berodde på att två bilar framför honom krockade. Nästa vecka ska både tysken och Rubens Barrichello testa den nya bilen, och om de ger sin välsignelse kommer den till Bahrain två lopp tidigare än planerat. Den ersätter då den modifierade fjolårsbil som hittills i år inte har räckt till.

Mer läsning

Annons