Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De svenska tjejerna dominerar i Innichen – VÖN vidare i kvalet

/
  • Victor Öhling Norberg, VÖN, gick vidare i kvalet i Innichen.
  • Anna Holmlund har startat säsongen på ett storartat sätt. Hon var bäst i kvalet och strax efter sig hade hon kollegan Sandra Näslund.

Förra helgen var de etta och tvåa i Val Thorens. Nu befinner sig skicrosslandslaget i Innichen och Anna Holmlund och Sandra Näslund gör om bedriften - i alla fall i kvalet.

Annons

– Anna och Sandra är världens bästa skicrossåkare tillsammans med bland andra Marielle (Thompson, Kanada), sade sportchefen Joar Båtelsson efter succén i Val Thorens och var särskilt glad för Sandra Näslund, Kramfors, som presterade trots att det var första tävlingen efter hennes korsbandsskada.

Michelle Thompson, den störste konkurrenten på damsidan, var inte med och slogs i toppen då hon åkte ur. Därmed är det största hotet mot en bra tävling i morgon borta för Anna Holmlund (Sundsvall) och Sandra Näslund.

Victor Öhling Norberg, VÖN, gick också bra i kvalet efter sin skada för ett par veckor sedan. Han har repat sig bra och gick upp som tvåa efter fransmannen Jean Frederic Chapuis och är därmed också med i helgens tävlingar.

Sämre gick det för Michael Forslund, Viktor Andersson och Victor Sticko, som placerade sig långt ner i listorna och därmed missar finalerna.

Läs också mer om Anna Holmlunds succéhelg i Val Thorens och om VÖN's otäcka skada.

Mer läsning

Annons