Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amme hoppas på EM-spel

Det var sista chansen att visa upp sig för Alnötjejen Anna-Maria Eriksson. Då höll hon nerverna i styr. — Jag har aldrig känt mig så lugn, säger \"Amme\" efter gårdagens svenska seger mot Holland med 2—0.

Annons
Hon har varit reserv på hemmaplan vid flera tillfällen tidigare. Inför sommarens fotbolls-EM hade hon därför andra planer, nämligen att äntligen knipa en plats. Men en hjärnskakning har sabbat hennes försäsong rejält.
Jag började träna för tidigt efter hjärnskakningen och det gav sviter så att jag till slut blev sjukskriven i tre veckor. Så jag missade både Algarve Cup och en landslagssamling på grund av det, säger Amme som till vardags spelar i Norska Kolbotn IL.
Därför trodde hon heller inte att hennes chanser att spela i gårdagens landskamp mot Holland var särskilt stora.
Jag blev förvånad när jag hörde att jag skulle spela. Men jag har aldrig känt mig så lugn tidigare, jag orkar inte stressa upp mig längre. Jag vet vad jag kan, säger hon sansat.
Visst hoppas hon på att bli uttagen den 17 maj inför EM. Men det störde inte hennes spel i går.
Jag gjorde en bra defensiv insats. Vi sattes inte på något tuffare prov, det var ganska lugnt.
Amme spelade hela matchen och brevid henne på backen delade Hanna Marklund och Carro Westberg på en plats. Sverige gjorde båda målen i första halvlek.
Jag vet inte varför jag fick spela eftersom jag trodde att jag låg dåligt till. Men nu är man där igen. Hoppet är det sista som överger en.

Mer läsning

Annons