Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders trivs i rampljuset

Tre matcher allsvenska matcher avverkade och Anders Högman är måttligt imponerade av fotbollsallsvenskan. — Motståndet hittills har inte framkallt någon skrämselhicka, precis, säger 46-åringen, som efter mer än tio år i lägre sammanhang beslutade sig för att ta chansen att bli fotbollstränare på heltid i Giffarna — som assisterande till Jan Halvor Halvorsen.

Annons
Dagen efter det snöpliga poängtappet mot Landskrona BoIS blev det vila och tid till litet privata göromål halva dagen. Därefter en titt på först Pelle Ljungströms styrketränignspass och som avslutning en roll som åskådare när reserverna matchade mot Brommapojkarna.
Vi skiftar litet där, så den här gången var det Mika (Sankala) och Tommy (Lerstrand) som skötte matchningen, berättar den numera före detta lokala tränarprofilen Högman.
Essvik, Kovland, Giffarnas U-lag, Stockvik och Timrå med hemvist i tvåan och nedåt är utbytt mot den legendomsusade Allsvenskan.
Och Högman är tillfreds med tillvaron.
Det finns ingen anledning att ångra sig i alla fall.
För egen del tror och tycker jag det har fungerat helt okej. Rent fotboll- och träningsmässigt skiljer det sig inte så våldsamt från exempelvis tiden med IFK Timrå. Men själva produkten Allsvenskan går inte att jämföra med något annat jag varit med om...
Den allsvenska apparaten är ju så mycket mer än bara fotbollsspelandet. Massor med folk är inblandade i och kring matcherna, där mediafokuseringen är större än jag trodde den skulle vara.

Skador tillfälligheter
Hur ser då Anders Högman på alla skadorna under försäsongen och i inlednignen av serien?
Rena tillfälligheterna. Det måste bara vara tillfälligheter. Tittar man tillbaka på de korsbandsskador Giffarna drabbbats av de de senaste åren handlar det ju om situationer som inte kan ses på något annat sätt.
Och statistiskt slår vi de snittsiffror som finns med råge. Där handlar det om en korsbandsskada var tredje år i en och samma klubb...
En kommentar till det spel- och poängmässiga utfallet?
Jag tycker vi borde haft minst en poäng ytterligare så här långt. Både i Göteborg (Häcken) och mot Landskrona var marginalerna mer emot än med oss.
Men eftersom sånt brukar jämna ut sig hoppas jag vi får igen det senare.
Som Högman ser det har laget börjat hitta rätt i det modifierade 4231-system, som under de allsvenska matcherna blivit mer snartlikt det för den breda massan mer hemtama 442. Och någon oro inför den närmaste framtiden finns inte:
Man kan analysera ihjäl sig varför vi släppte in det där sista målet i söndags, men det hjälper inte, för det var en kedja av olyckliga händelser som ledde fram till kvitteringen och det räcker väl med att alla förstår att man måste vara fokuserad tills det är slut. Och just nu blickar vi bara framåt. Mot ÖIS-matchen borta på söndag.

Mer läsning

Annons