Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andy Roddick ute ur US Open

Annons
Gilles Muller, Luxemburg, stod för en jätteskräll och förstörde samtidigt Andy Roddicks födelsedag när han besegrade amerikanen i första omgången av US Open. Muller, rankad 68:a i världen, vann över Roddick, rankad fyra och tidigare US Open-mästare i tre raka set som alla gick till tiebreak: 76 (74), 76 (108), 76 (71).
Roddick var det stora hemmahoppet i US Open, seedad fyra i turneringen och med lika många tennistitlar i år. Amerikanen som fyllde 23 år på tisdagen, såg också ut att gå mot seger när han gick upp i ledning, 53, i första set. Men Muller lyckades bryta Roddicks serve och sedan ta hem setet efter tiebreak, precis som han gjorde med de övriga två seten.
 Jag har ingen aning om hur jag lyckades. Det är otroligt, det är första gången jag spelar på en sådan här stor arena men jag sa till mig själv inför matchen att jag skulle bara gå ut och njuta och varje sekund av matchen gjorde jag det, sade Muller, som möter en annan amerikan, Robby Ginepri i andra omgången.
För svensk del var det tacksamt att Muller vann, Roddick var den näst högst seedade spelaren på den undre halvan, den del av lottningen som alla tre svenskarna, Jonas Björkman, Robin Söderling och Thomas Johansson, tillhör.

Mer läsning

Annons