Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anja förbannad efter första åket

Anja Pärson är femma efter första åket i storslalom i säsongsfinalen i Lenzerheide.
Och hon var mycket arg.

Annons
Pärson, som startade först, stördes vid starten av högtalarljudet från målområdet där det förättades prisceremonier efter herrslalomtävlingen. Hon sade också till SVT att de inte gjorde i ordning backen tillräckligt, inte fått bort all nysnö, så att hon fick vara plogpatrull.
 Jag blev väldigt besviken över att det ska hända såna här negativa saker en dag när jag har chansen, sade Pärson.
Hon var inte ensam om att reagera på att arrangören satte igång damtävlingen innan herrtävlingens ceremonier var avslutade.
 Jag var arg så in i helsicke och kunde inte förstå varför de inte väntade med prisutdelningen. Jag försökte ringa dem men då hade de redan satt igång. Det var inte bra för publiken, men jag tror inte att åkarna stördes, säger Gianfranco Kasper, Internationella skidförbundets ordförande till TT.
 Skälet till att det blev så här berodde på att prisutdelningen försenades på grund av att juryn var tvungen att behandla en protest. Arrangörerna hade helt enkelt inte koll på vad klockan var, säger Kasper.
De svenska reaktionerna var hårda.
 Damernas måste få tävla på samma villkor som herrarna. Totala världscupen ska avgöras i dag, säger svenske landslagschefen Christopher Granberg.
Han säger att man förmodligen ska lämna in en protestskrivelse till internationella förbundet.
 Där ska vi förklara att vi tycker att det var oprofessionellt skött.
Det kom flera decimeter med nysnö under natten. Därför ändrades tävlingsprogrammet så att herrslalomtävlingen kördes först och damstorslalomtävlingen därefter för att man skulle hinna få undan all snö från tävlingsbanorna.
 Men de har inte haft tillräckligt med folk. Vid sjutiden var det knappt några från rutschpatrullen här. Och det borde det ha varit, säger Granberg.

Mer läsning

Annons