Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anja förbannad på arrangörerna

Arrangörsmissarna kunde ha kostat Anja Pärson segern i världscupen.
Pärson var plogpatrull och störd av prisutdelningen i herrtävlingen när hon körde det första åket.
—  Skandal, tyckte Anja efteråt.
Svenska skidförbundet kommer att lämna in en protestskrivelse.

Annons
Pärson, som startade som nummer ett i första åket, stördes vid starten av högtalarljudet från målområdet där det förrättades prisceremonier efter herrarnas slalomtävling.
 Skandal att ha prisutdelning samtidigt som damcupen ska avgöras. Alla på start var väl medvetna om att prisutdelningen hade börjat, sade Anja.
Backen var också illa preparerad. Nysnö gjorde att Pärson kände sig som en "plogpatrull".
 Men arrangören har inte haft tillräckligt med folk. Vid sjutiden var det knappt några från rutschpatrullen här. Och det borde det ha varit, sade svenske landslagschefen Christopher Granberg.

"Arg så in i helsicke"
Svenskarna var inte ensamma om att reagera på att arrangören satte igång damtävlingen innan herrtävlingens ceremonier var avslutade.
 Jag var arg så in i helsicke och kunde inte förstå varför de inte väntade med prisutdelningen. Jag försökte ringa dem men då hade de redan satt igång. Det var inte bra för publiken, men jag tror inte att åkarna stördes, säger Gianfranco Kasper, Internationella skidförbundets ordförande till TT.
 Skälet till att det blev så här berodde på att prisutdelningen försenades på grund av att juryn var tvungen att behandla en protest. Arrangörerna hade helt enkelt inte koll på vad klockan var, säger Kasper.
De svenska reaktionerna var hårda.
 Damerna måste få tävla på samma villkor som herrarna. Världscupen skulle ju avgöras, sade svenske landslagschefen Christopher Granberg.

Lämnar in protest
Skidförbundet kommer nu att lämna in en skrivelse i protest till det internationella förbundet.
 Där ska vi förklara att vi tycker att det var oprofessionellt skött.
Plogpatrullen Pärson var ändå femma efter det första åket. I det andra åkte hon ned till 16:e plats, men vann totaltiteln med minimal marginal tre poäng före kroatiskan Janica Kostelic.
 Till andra åket hade ilskan lagt sig och det påverkade mig inte där, men det är tråkigt att den sista tävlingen på säsongen ska avgöras på det här sättet, sammanfattade Anja.

Mer läsning

Annons