Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anja Pärsons världscupledning minskade

Janica Kostelic tog in 18 poäng på Anja Pärson i kampen om den alpina världscuptiteln efter säsongsfinalen i störtlopp.
Men kroatiskan och svenskan pratar ogärna om titelkampen.
—  Det handlar inte om att spöa henne. Jag kan bara gå ut och göra mitt jobb. Och det ska vara spännande in i det sista, säger Anja Pärson.

Annons
Pärson och Kostelic är oerhört diplomatiska när det handlar om att prata om världscuptiteln som de båda aspirerar på. Fakta är dock att efter torsdagens störtlopp i Lenzerheide, Schweiz, där Kostelic blev fyra och Pärson åtta, minskade Pärsons försprång till 45 poäng.
Det finns 300 poäng kvar att tävla om de kommande tre dagarna i super-G, storslalom och slalom.
 I slalom är vi jämna, men i super-G och storslalom har Anja varit mycket bättre än jag den här säsongen. Så jag kan bara försöka att komma närmare, säger Kostelic.
 Jag var borta hela förra säsongen och i höstas kunde jag aldrig drömma om att jag skulle kunna vara med och slåss om världscuptiteln nu i vår. Därför är jag inte spänd inför fortsättningen för det vore synd om jag inte skulle bli glad över andraplatsen.

Hyllar Anja
Kostelic hyllar Pärson:
 Jag är så imponerad av vad hon gjort i vinter. Vunnit tävlingar i alla fyra disciplinerna, vilket inte många gjort tidigare. Det är alltid kul att se riktigt duktiga allroundåkare, säger Kostelic, också en komplett åkare men som saknar segrar i super-G.
Österrikiskan Renate Götschl vann tävlingen, och därmed störtloppscupen. Hon var 57 hundradelar snabbare än fransyskan Ingrid Jaquemod och 84 hundradelar före tyskan Hilde Gerg.
 När man vinner här, har man verkligen förtjänat världscuptiteln i störtlopp. Jag är överlycklig, säger Götschl.
Kostelic delade fjärdeplatsen med amerikanskan Julia Mancuso.
 Jag är väldigt nöjd med placeringen, men inte med åkningen. Det var så gropigt att jag ibland inte visste vart jag skulle åka, säger Kostelic.

Tryggare i super-G
Pärsons åttondeplats, 1,42 efter Götschl, var hennes tredje bästa resultat i karriären i störtlopp. Och trots att hon vann senast, var hon nöjd med placeringen.
 Resultatet är helt okej. Men åkmässigt var det inte bra. Jag gjorde en miss i ingången till skråpartiet här nere, kom ut i lössnön och tappade all fart, säger hon.
På fredagen är det dags för super-G. Där borde det vara fördel Anja eftersom hon vann i VM och den senaste tävlingen, medan Kostelic inte alls lyckats i super-G i vinter.
 Jag känner mig tryggare i super-G än i störtlopp. Och förhoppningsvis blir det hårdare snö än det var i dag, säger Pärson.
 Det kan nog bli en bana med längre avstånd mellan portarna än vad vi är vana vid, eftersom killarna också ska köra den. Det blir svårt att besikta banan eftersom det är så mycket detaljer att komma ihåg. Så det gäller att vara pigg i morgon bitti så man är koncentrerad och inte glömmer något.

Mer läsning

Annons