Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anja trea och allt närmare världscuptiteln

Anja Pärsons tredjeplats i super-G-finalen i Lenzerheide innebär att hon utökade ledningen i den alpina världscupen till 89 poäng före Janica Kostelic.
—  Försprånget är så stort att jag kan chansa lite i morgon. Och jag är väldigt nöjd med dagen. Att jag fick avsluta fartsäsongen med en pallplats betyder mycket, säger Pärson.

Annons
Österrikiskan Michaela Dorfmeister vann tävlingen och därmed också super-G-cupen. Landsmaninnan Marlies Schild slutade tvåa och Pärson trea. Kostelic kom bara på delad 15:e plats, vilket gjorde att Pärsons försprång utökades med 44 poäng till 89.
I VM i Bormio för en drygt månad sedan tog Anja Pärson sin första seger i super-G. Hon vann även i världscupen för två veckor sedan.
 Super-G är den gren som jag känner mig mest trygg i just nu. Jag vet att jag kan prestera i super-G. I slalom och storslalom är det större konkurrens, säger hon.

Glad och nöjd
Hennes pappa försökte göra henne på gott humör på fredagsmorgonen genom att lova henne en helikopterfärd till Miss Rossignoltävlingen i Sälen.
 Jag vet att det är mycket som tynger henne med tanke på allt hon måste göra de kommande veckorna, så därför sa jag det där med helikopterfärden som gör resan kortare. När jag sen såg henne skratta på besiktningen så visste jag att chansen fanns för henne i dag. Hon var på mycket bättre humör än i går under störtloppet, säger Anders Pärson.
Anja var mycket nöjd med super-G-åket.
 Det var mycket svår snö, jag visste inte om jag skulle åka aggressivt eller mjukt. Men jag åkte bra i dag och det var en rolig bana att åka i.
Janica Kostelic ser sina chanser till att slå Pärson till 0,001 procent.
 Hon verkar ha gett upp lite, men man får se i morgon.

Kan avgöra på lördagen
Pärson kan avgöra världscupen redan i lördagens slalomtävling.
 Jag hoppas kunna åka bra. Hanget är inspirerande och jag ska åka med mina gamla skidor. Jag har inte varit i jätteform i slalom sista tiden, men jag kan blixtra till. Jag ska gå "på stöten". Det känns skönt att ha det här försprånget, en livlina, för det gör att jag kan chansa lite.
 Avgör jag världscupen redan i morgon kan jag koncentrera mig på nästa cup på söndag, säger Pärson som leder storslalomcupen inför söndagens tävling.
Pärsons första världscupsäsong med bägge fartgrenarna har blivit mycket lyckad då hon lyckats vinna i både super-G och störtlopp. Men det var en liten uppförsbacke ända till i januari.
 Allt vände i Cortina d'Ampezzo (där hon kom tvåa i super-G och femma i ett störtlopp). Även tidigare hade jag tekniken och materialet och linjevalen, men först då fick jag självförtroendet. Då började jag lita mer på mig själv och mina egna linjeval.
 Ja, i Cortina blev hon en riktig farttjej, säger pappa Anders. Man har ju tyckt tidigare att hon hade förutsättningarna talangen, kroppen, styrkan. Och nu har hon visat att hon klarat av det.

Mer läsning

Annons