Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annika Sörenstam får egen tävling

Golfåret började med en seger, och det verkar fortsätta lika bra för Annika Sörenstam.
Nu är det klart att den svenska golfstjärnan får en tävling uppkallad efter sig: Scandinavian TPC hosted by Annika.
Premiärupplagan spelas på Barsebäck den 4-7 augusti.

Annons
Segern i Mexiko är bara en knapp vecka gammal och Sörenstam har inlett säsongen på absolut bästa sätt: En tävling en seger.
 Jag är jättenöjd med resultatet. Det är alltid svårt att veta hur man ska spela under den första tävlingen, men jag kände mig väldigt stabil i mitt spel och får hoppas att jag kan fortsätta så under året, säger hon via telefon från USA.
Sörenstam har nu fått en tävling uppkallad efter sig, vilket innebär att hon kommer att spela i Sverige de tre kommande åren om hon inte ställt in bagen i förrådet för gott före dess.
 Jag har ju aldrig sett ett speciellt år som slutår, men mina mål blir ju svårare och svårare att komma på. Men jag kommer att satsa hårt i år för att vinna alla fyra majors. Det är det jag gör för att kunna träna vidare. Men jag kommer alltid att vara involverad i golfen på något sätt. Den här tävlingen är ett sätt, den golfskola vi startat i USA ett annat.
Skilsmässan med David Esch, maken sedan åtta år, har i alla fall inte märkts på hennes golfspel.
Inte heller kommer det att innebära att hon flyttar hem till Sverige.
 Nej. Jag har alltid haft kontakt med Sverige och kommer att spela en tävling hemma varje år. Men jag trivs där jag bor och med mina vänner, jag kommer inte att flytta därifrån nu.
Scandinavian TPC hosted by Annika, med managementbolaget IMG som arrangör, siktar högt. Förhoppningen är att den ska bli den "femte majorn", även om prispengarna måste dubblas (från de nuvarande 500 000 euro) för att få USA-tourstatus.
Sörenstam ska hjälpa till att locka spelare till Sverige och eftersom tävlingen spelas veckan efter British Open och att den inte krockar med en USA-tourtävling är förhoppningen hög på ett bra startfält.
Sörenstam har även stora förhoppningar på säsongen.
 Jag har ju drömmål att träffa varje fairway, varje green och sätta varje putt. Jag jobbar vidare med Henri (Reis, tränaren) och det finns alltid saker att finslipa på.
Sörenstams egna tävling kommer att spelas på Barsebäck i år, "i Stockholmsområdet" 2006 och på ett ännu okänt ställe 2007.
Hon vet var hon helst vill att den ska spelas:
 Det vore ju kul med Bro/Bålsta (hemmaklubben) någon gång.

Mer läsning

Annons