Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en svensk elitdomare slutar

Elitdomaren Mattias Fällström slutar.
—  Jag vill inte utsätta mig för de risker det innebär att vara elitdomare, säger han till Expressen.

Annons
Fällström, 28, från Uppsala, utsattes för hård kritik under och efter ÖsterIFK Norrköping i superettans premiär för två veckor sedan.
Bara några dagar senare ringde han domarbasen Bo Karlsson och berättade att han fått nog och slutar med omedelbar verkan.
 Jag fick flera sms dagarna efter matchen i Växjö. Det var inga mordhot och jag har inte fruktat för mitt liv. Men det var tillräckligt obehagligt för jag ska hoppa av. Beslutet kom inte över en natt. Det har växt fram i takt med att arbetsmiljön blivit sämre. Jag går inte ut på en fotbollsarena och riskerar hot och våld, säger han till Expressen.
Fällström har dömt cirka 50 matcher i superettan. Han stod på tur att få ta steget upp i allsvenskan, där hans pappa Christer Fällström tidigare var en stor profil.
 Jag har vuxit upp med att svara i telefon då supportrar hotat pappa, det kom brev med porrfilmer och hotelser. Jag var förberedd på det som krävs av en elitdomaren. Jag visste vad jag gav mig in på, säger han till Expressen.
Men nu får det vara nog.
 Jag är utredare på våldsroteln vid polisen i Uppsala. Jag känner att jag kan stå upp mot krafterna i mitt jobb när jag utreder grova våldsbrott. Men på fritiden är det inte värt att utsätta mig för risken att drabbas av våld för att jag är fotbollsdomare. Priset är för högt för att vara hobbydomare.
I mars slutade Anders Frisk, Sveriges mest meriterade domare, efter att ha utsatts för hot efter åttondelsfinalen i Champions League mellan Barcelona och Chelsea.

Mer läsning

Annons