Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arena utrymd efter bombhot

Hockeyhallen Löfbergs Lila Arena i Karlstad utrymdes på lördagskvällen, mitt under elitseriematchen Färjestad–Modo, efter ett bombhot. Alla åskådare slussades ut.

Annons
Hotet ringdes in till SOS Alarm och polisen bedömde det som så allvarligt att man valde att avbryta matchen och utrymma hallen, där 8 250 åskådare fanns för att se matchen.
– Plötsligt hörde vi bara en svag röst i högtalarna som sade att vi måste lämna hallen. Det gick ganska snabbt och lugnt när hallen tömdes. Det var aldrig någon panik, säger Andreas Björkman, en av åskådarna i hallen, till TT.
– Det sades aldrig att hallen var bombhotad. Det fick vi reda på från en av de anställda på vägen ut.
Bombhund letar
Till en början samlades åskådarna precis utanför arenan innan poliser och räddningspersonal såg till att folket flyttade sig längre från byggnaden.
En bombhund kommer under lördagskvällen att söka igenom Löfbergs Lila Arena.
– Vi har rekvirerat bombhund från Göteborg som ska genomsöka hallen. Vi kan i nuläget inte säga när det kan ske, men hallen kommer att vara avspärrad tills dess, säger Morgan Connydal, länsvakthavande vid polisen i Värmland till TT.
Enligt Connydal riktade sig hotet enbart mot ishallsdelen av arenan. Spelare och ledare fick besked av domaren.
– Han sade till oss att vi var tvungna att utrymma hallen för den var bombhotad, sade Modotränaren Harald Lückner från utsidan av arenan.
Matchen ska slutföras
Modo ledde matchen med 2–0 i mitten av slutperioden. Rent sportsligt kan flera saker hända.
– Matchen ska slutföras på något sätt. Det finns många möjligheter. Att spela klart den utan publik i Mässhallen (träningshallen bredvid), att spela den en annan dag eller att spela den senare i kväll i Löfbergs Lila Arena. I en sådan här situation är det viktigt att vi fattar rätt beslut, för det kan få konsekvenser för framtiden, säger domarchefen Peter Andersson till TT.
Beslut meddelas efter samtal med polisen senare under kvällen.

Mer läsning

Annons