Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Armstrong har läget under kontroll

Det var flera som försökte, men Lance Armstrong regerar fortfarande i årets Tour de France. Amerikanen hade full koll på hela den 220 km långa 14:e etappen i Pyrenéerna och cyklade in som tvåa efter österrikaren Georg Totschnig.

Annons
Totching var i täten i 20 mil och vann 56 sekunder före Armstrong med Ivan Basso på tredje plats.
Därmed toppar Armstrong tävlingen, 1.41 före dansken Michael Rasmussen och 2.46 före italienaren Basso. Jan Ullrich, som på förhand var den tuffaste konkurrenten, tappade ytterligare 20 sekunder på Armstrong. Tysken ligger 4.34 efter ledaren.
Den svenska trion Marcus Ljungqvist, Magnus Bäckstedt och Thomas Löfkvist tappade en dryg halvtimme på den tuffa bergsetappen. Löfkvist är bäste svensk i sammandraget med en 71:a plats, 1.23.44 efter ledaren.
Norrmannen Tore Hushovd behåller fortfarande den gröna spurttröjan före Stuart O'Grady, Australien, medan Rasmussen har ett klart grepp om den rödprickiga bergströjan.
På söndagen avgörs den 15:e och den tuffaste etappen av dem alla på touren. Cyklisterna ska över fem tuffa alptoppar innan man ska upp till målet på Saint-Lary-Soulan som ligger på 1 699 meters höjd. Det var på den här etappen som Armstrongs italienske lagkamrat Fabio Casartelli kraschade så svårt för tio år sedan att han avled.

Mer läsning

Annons